Корисні посилання

 

gov hotl ua

 

Обговорення ОПП

Загальна інформація

      Кафедра товарознавства та комерційної діяльності є випусковою кафедрою, що забезпечує підготовку фахівців за спеціальністю 076Підприємництво, торгівля та біржова діяльність. 

 

     Підприємництво, торгівля та біржова діяльність - це діяльність, пов’язана із досягненням успіху в сфері бізнесу, торгівлі та конкуренції з метою покращення процесу купівлі-продажу.

 

     Підготовка студентів за спеціальністю Підприємництво, торгівля та біржова діяльність здійснюється для виконання ними в майбутньому організаційно-управлінської, комерційної, аналітичної та науково-дослідної роботи в галузі менеджменту, маркетингу, економіки, підприємництва, здатних приймати и рішення в сфері комерційної, товарознавчої, маркетингової, управлінської та зовнішньоекономічної діяльності торговельного підприємства; ідентифікувати товари; досліджувати ринок та забезпечувати товарами підприємства торгівлі; управляти асортиментом та проводити експертизу товарів; управляти матеріально-фінансовим станом торговельного підприємства та розробляти його маркетингову стратегію.

 

     Фахівців у сфері комерційної діяльності в Ужгородському торговельно-економічному інституті КНТЕУ навчають з 2000 року (за денною формою навчання з 2012). З метою забезпечення високого рівня професійної підготовки у 2003 було створено кафедру товарознавства та комерційної діяльності.

 

     З 2020 року кафедру очолює доктор економічних наук, професор Сусіденко Валентин Трохимович. На кафедрі проводяться наукові дослідження в межах теми:

 

     Концептуальні засади розвитку підприємництва, торгівлі та послуг в умовах європейської інтеграції за напрямами: дослідження ринку товарів та послуг Закарпатської області, України і світу, аналіз організаційно – правового регулювання торгівлі, послуг, безпечності та якості харчових продуктів та непродовольчих товарів, оптимізація логістичних ланцюгів та управління ними в умовах європейської інтеграції. Крім того, у співпраці з кафедрою технології і організації ресторанного господарства виконуються експерименти в межах теми: розробка і впровадження інноваційних технологій харчових продуктів.

 

     У складі кафедри працюють 5 науково-педагогічних працівників, з яких 1 доктор наук, 4 кандидати наук.

 

     З метою формування практичного досвіду у студентів кафедра співпрацює з виробничими та торговельними підприємствами області: Закарпатською продовольчою компанією, ТОВ «Епіцентр К», ТОВ «Полістар», низкою інших підприємств та індивідуальних підприємців.

Наукова робота

В розробці

Склад кафедри

susidenko  

Завідувач кафедри

Сусіденко Валентин Трохимович

Детальніше...

     
pavlish  

Доцент кафедри

Павліш Лариса Олегівна

Детальніше...

     
nophoto  

Доцент кафедри

Черничко Станіслав Федорович

кандидат економічних наук, доцент

     
vasnv  

Доцент кафедри

Василиха Наталія Василівна

кандидат економічних наук

     
данило1  

Доцент кафедри

Данило Світлана Іванівна

Графік проведення консультацій

В розробці