Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
вул. Коритнянська, 4
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
вул. Коритнянська, 4
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Викладач кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу
англ.: Mariana Tsipino
Контактна інформація:
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Ідентифікатори автора:
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=ph5sClsAAAAJ&view_op=list_works&sortby=title
ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9064-6371
У 2008 р. закінчила УжНУ, РГФ за спеціальністю «Викладач німецької мови і світової літератури».
У 2018 р. - УжНУ, ФПО за спеціальністю «Викладач англійської мови і світової літератури».
2012-2014 роки – практичний психолог Дубівської ЗОШ І-ІІ ступенів №1.
2013-2019 роки – вчитель світової літератури Дубівської ЗОШ І-ІІ ступенів №1.
2018-2020 роки – асистент кафедри природничо-гуманітарних та інформаційних дисциплін Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ.
З 2020 року викладач кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ.
Стаж педагогічної роботи – 8 років, у т.ч. у ЗВО ІІІ-ІV рівня акредитації – 2,5 роки.
Наукові праці та публікації. Автор понад 5 наукових публікацій.
Викладає дисципліни: «Іноземна мова за професійним спрямуванням (німецька)», «Іноземна мова спеціальності (німецька)», «Друга іноземна мова (німецька)».
Кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу
англ.: Anatoliy Kolodiychuk
Контактна інформація:
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Ідентифікатори автора:
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=D3eTa-4AAAAJ&hl=uk
ORCID: https://orcid.org/0000-0001-5727-0560
Web of Science ResearcherID: https://publons.com/researcher/3438947/anatoliy-kolodiychuk/
У 2011 р. закінчив Національний університет “Львівська політехніка” і отримав вищу освіту за спеціальністю “Міжнародна економіка” та здобув кваліфікацію магістра з економіки і підприємництва.
У 2014 р. на підставі прилюдного захисту дисертації в ДВНЗ “Ужгородський національний університет” присуджено науковий ступінь кандидата економічних наук із спеціальності 08.00.03 “Економіка та управління національним господарством”.
У 2018 р. присвоєно вчене звання доцента кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу УТЕІ КНТЕУ.
У 2019 р. поступив в докторантуру ДВНЗ “Ужгородський національний університет”, де і навчається по даний час.
Стаж педагогічної роботи у ЗВО ІІІ-ІV рівня акредитації на посаді старшого інспектора навчальної частини, доцента кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу – 10 років.
Сфера наукових інтересів: інформаційні ресурси і комунікації в управлінні асортиментом торговельних мереж; розвиток підприємств готельного бізнесу і зростання їхньої конкурентоспроможності як одного з найприбутковіших секторів індустрії туризму; шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємств готельного бізнесу в умовах ризиків і невизначеності; перспективи розвитку та державної підтримки сільського туризму.
Наукові праці та публікації. Автор 244 публікацій, з них – 235 наукового та 9 навчально-методичного характеру, у тому числі 1 підручника, 5 навчальних посібників та 3 брошур.
Кафедра менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу розпочала свою діяльність відповідно наказу ректора КНТЕУ від 28.11.2003 року за № 3142.
З огляду на те, що саме Закарпатська область, завдяки своєму геополітичному розташуванню і природно-кліматичним особливостям має надзвичайно сприятливі умови для розвитку туризму і оздоровлення людей, у 2006 році була розпочата підготовка фахівців зі спеціальностей «Менеджмент туристичної індустрії» та «Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу» за денною формою навчання. Засновником кафедри був заступник директора, кандидат фізико-математичних наук, доцент КЛЯП Михайло Петрович. З 2016 по жовтень 2020 рр. кафедру очолював доктор економічних наук, член-кореспондент Національної Академії аграрних наук України, професор ЛЕНДЄЛ Андрій Михайлович.
З листопада 2020 року кафедру очолює доктор економічних наук, професор ЗАВІДНА Людмила Дмитрівна.
На сьогоднішній день колектив науково-педагогічних працівників кафедри сформований з високоосвічених фахівців, з яких 1 доктор наук, професор, 7 кандидатів наук, доцентів та 1 викладач без наукового ступеня, які мають значний практичний та науковий досвід роботи, що дає їм змогу ефективно керувати науковою роботою студентів, виконувати значний обсяг навчально-методичної роботи. Крім того, кафедрою налагоджено та підтримуються ділові та наукові зв’язки з колегами з інших вітчизняних закладів вищої освіти (ДТЕУ, ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Мукачівській державний університет, Карпатський університет імені Августина Волошина) і європейських університетів Словаччини, Болгарії, Угорщини та Польщі з метою вивчення і впровадження передового досвіду організації навчального процесу, а також провідними підприємствами – стратегічними партнерами (стейкхолдерами) – ТОВ «ЛАЙК-ТУР», ТА «Альбіон», ТОВ «Готель Ужгород», ФОП Полянська Н.В. Ресторан «Чорна сіль», Ресторан «Колиба», КТ «Клименко-Плюс» та ін.
Місія кафедри – задоволення зростаючого попиту сучасного глобалізованого суспільства висококваліфікованими конкурентоспроможними фахівцями та професіоналами з готельного, ресторанного та туристичного менеджменту, які мають лідерські якості та орієнтовані на успіх, здатні приймати ефективні управлінські рішення.
---
НА КАФЕДРІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПІДГОТОВКА ЗА
ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИМИ ПРОГРАМАМИ:
ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ БАКАЛАВР |
||
Дисципліни, що формують професійні компетентності |
Можливі посади |
Вступні випробування |
Код/галузь знань: 07 Управління та адміністрування |
||
Спеціальність: 073 Менеджмент / Спеціалізація: Готельний і ресторанний менеджмент |
||
· Менеджмент готелів і ресторанів · Економіка готелів і ресторанів · Комунікативний менеджмент · Управління дистрибуцією послуг · Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному бізнесі |
· Керівник підприємств, установ та організацій, виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення; · Менеджер (управитель) підприємств, установ, організацій та їх підрозділів у сфері гостинності; · Менеджер (управитель) систем харчової безпеки |
Національний мультипредметний тест (НМТ) у 2023 році
|
Код/галузь знань: 07 Управління та адміністрування |
||
Спеціальність: 073 Менеджмент / Спеціалізація: Туристичний менеджмент |
||
· Організація туризму · Менеджмент · Економіка туризму · Комунікативний менеджмент · Бізнес планування |
· Менеджер туризму; · Консультант з подорожей та організатор подорожей; · Організатор туристичної діяльності (туристичного бізнесу); · Фахівець із туристичного обслуговування; · Фахівець із спеціалізованого обслуговування; · Помічник керівника підприємства (установи, організації); · Інспектор з туризму |
Національний мультипредметний тест (НМТ) у 2023 році
|
ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ МАГІСТР |
||
Дисципліни ,що формують професійні компетентності |
Можливі посади |
Вступні випробування |
Код/галузь знань: 07 Управління та адміністрування |
||
Спеціальність: 073 Менеджмент / Спеціалізація: Готельний і ресторанний менеджмент |
||
· HR-менеджмент готелів і ресторанів · Revenue-менеджмент · Стратегічний маркетинг в готельному та ресторанному бізнесі · Управління корпораціями в готельному та ресторанному бізнесі |
· Керівник підприємств, установ та організацій, виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення; · Менеджер (управитель) підприємств, установ, організацій та їх підрозділів у сфері гостинності; · Менеджер (управитель) систем харчової безпеки |
|
Кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу
англ.: Serhiy Gazuda
Контактна інформація:
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Ідентифікатори автора:
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=jrK14ecAAAAJ
ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8148-6783
Web of Science ResearcherID: https://publons.com/researcher/1815481/serhey-0-gazuda
У 2010 р. закінчив економічний факультет Ужгородського національного університету за спеціальністю "Економіка підприємства".
З 2011 по 2015 рр. заступник директора Закарпатського обласного центру фізичного здоров’я населення.
З 2013 по 2015 рр. працював викладачем, доцентом кафедри фінансів та економіки Карпатського університету імені Августина Волошина МОН України (за сумісництвом).
У 2014 р. захистив кандидатську дисертацію і отримав диплом кандидата економічних наук.
У 2020 р. присвоєно вчене звання доцента.
З 2015 р. по теперішній час: доцент кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ.
Стаж педагогічної роботи у ЗВО ІІІ-ІV рівня акредитації на посаді викладача, доцента – понад 7 років.
Сфера наукових інтересів: Коло наукових інтересів стосується прогнозування та державного регулювання розвитку сільських територій, формування управлінських технологій у сфері аграрного брендингу, окреслення регіональних аспектів ресурсного туристично-рекреаційного потенціалу, в тому числі функціонування підприємств готельного господартсва в Закарпатській області.
Наукові праці та публікації. Автор понад 50 наукових праць з проблем економіко-соціального і екологічного територіального розвитку; ефективного функціонування аграрних підприємств Закарпатської області в період поглиблення євроінтеграційних процесів; розвитку туристично-рекреаційної сфери, розвитку територій сільської місцевості у системі регіональної економіки прикордонного регіону.
Викладає дисципліни: «Менеджмент», «Управління корпораціями в готельному та ресторанному бізнесі», «Менеджмент готелів і ресторанів», «Управління корпораціями в ресторанному бізнесі».