IIІ International Scientific Conference Modern Transformation in Economics and Management

Заставка1

29 березня 2019 року на базі кафедри менеджменту в Університеті Клайпеди (Литва) відбулася ІІІ Міжнародна наукова конференція на тему «Сучасні трансформації в економіці та менеджменті». 

У Міжнародній конференції прийняли участь д.е.н., професор кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу Завідна Л.Д. та студентка УТЕІ КНТЕУ Клименко В. І.

 

1

 

2

 

3

День університету-2019: участь студентів УТЕІ КНТЕУ в Іграх Співдружності

25 травня 2019 року в рамках Дня університету КНТЕУ проходили змагання - "Ігри співдружності КНТЕУ". Студенти УТЕІ КНТЕУ гідно представили наш заклад серед інших структурних підрозділів. Крім традиційних видів змагань були проведені такі види, як: штовхання шини, перетягування канату та виштовхування з кола. Під керівництвом старшого викладача А.В. Чайковського в змаганнях брали участь наступні студенти: Волощук Володимир, Бабич Світлана, Онисько Андрій, Зейкан Еріка, Довганинець Володимир, Тороні Адріана,  Бабинець Роман.

Дякуємо студентам за участь в змаганнях! Бажаємо наступних перемог!

Заставка1

 

1

 

3

 

4

 

5

 

6

Науковий студентський семінар на тему: «Наукові та прикладні аспекти дослідження технології продукції ресторанного господарства, шляхи підвищення біологічної цінності»

 

 

Кафедрою технології і організації ресторанного господарства Ужгородського торговельно-економічного інституту 17.05.2019 р. у рамках професійного свята науковців  «День науки», проведено науковий студентський семінар за результатами наукових досліджень студентів спеціальності 181 «Харчові технології» на тему: «Наукові та прикладні аспекти дослідження  технології  продукції ресторанного господарства та шляхи підвищення  біологічної цінності».

Мета семінару: обговорення та узагальнення наукових досліджень студентів спеціальності «Харчові технології»  сучасних тенденцій розвитку закладів ресторанного господарства, а також удосконалення рецептур кондитерських виробів з застосуванням: інноваційних технологій ,нетрадиційної сировини.

Студенти  представляли та обмінювались досвідом власних досліджень у сфері науково-технічних досягнень  ресторанного господарства, інноваційних технології кондитерського виробництва.

З доповідями виступили:

1. Удосконалення рецептур напоїв національної української кухні до сучасних вимог ресторанного бізнесу. (гр. Б- ХТ 16д  Воробець І.В., керівник - професор Нетребський О.А.)

2. Шляхи удосконалення технологій м’ясних страв із застосуванням інноваційних технологій. (гр. Б- ХТ 17д  Семйон Божена, керівник -  доцент Сабадош  Г. О.)

3. Сучасна інтерпретація страв української кухні в сучасному закладі ресторанного господарства шляхи її популяризації. (гр. Б- ХТ 16 д  Опріш Є.Я., керівник -  доцент Шпирко Г. М.)

4. Харчова і біологічна цінність нетрадиційної рослинної сировини Закарпаття та перспективи її використання в кондитерському виробництві.  (гр. Б- ХТ 17д  Зейкан Е.П, керівник -  доцент Сабадош  Г. О.).

5. Новітні технологічні тенденції приготування бісквітних виробів на основі  пектиновмісної сировини.(гр. Б- ХТ 17д  Самолевич Н.О., керівник -  доцент Сабадош  Г. О.).

6.Новітні  тенденції в технології приготування кондитерських виробів з шоколаду. (гр. Б- ХТ 16д  Уфімцев Т.І., керівник - професор Нетребський О.А.)

Представлені виступи відзначились якісною підготовкою студентів та презентували відмінні знання учасників у представленій галузі. Презентації викликали зацікавленість в учасників семінару.

Найкращі доповіді представили студенти 2 курсу спеціальності «Харчові технології» Самолевич Надія та Зейкан Еріка, студент 3 курсу спеціальності «Харчові технології» Уфімцев Тарас.

У обговоренні публічних презентацій та результатів  науково-дослідної роботи студентів прийняли участь викладачі кафедри: проф. Нетребський О.А., доц. Сабадош Г.О., доц. Шпирко Г.М., доц. Бандурин Ю.А., з заключним словом виступила директор кондитерської компанії «ASA Sweets» Штибель І.М, яка запросила студентів на стажування  в компанію.

 

Заставка

 

60267806 674493629663774 841185455343927296 n

 

60292620 2286476545012551 2290385980261138432 n

 

60302796 328478374466295 2414359094568681472 n

 

60309602 626727184399354 7646186112196542464 n

 

60340115 2258375274415296 8149427795341082624 n

 

60550962 2669356956472012 6240220325808701440 n

 

61036155 460494964709947 4181342033513807872 n

7 травня 2019 року відбувся Міжнародний форум молоді в Польщі

Заставка 1

Студенти УТЕІ КНТЕУ 7 травня 2019 року гідно представили свій вищій навчальний заклад та країну в цілому на Міжнародному форумі молоді в Польщі.

 

1

 

2

 

3

Привітання із світлим святом Великодня!

Заставка

24 квітня 2019 року студенти УТЕІ КНТЕУ від щирого серця привітали з світлим святом Великодня! Для християн це найголовніше свято в році, яке несе з собою життя і відродження.

О писанко! Ти символ України!

Любові й миру вірна берегиня!

Ти – воскресіння весняний цілунок!

Ти – мамин великодній подарунок.

Несеш ти людям радість веселкову,

Всміхаєшся крізь хмари Бога словом,

Й коли тобою хата наша сяє,

В душі у нас світанок розцвітає.

Тебе із нами разом убивали,

Підковами залізними топтали

Та смерті ти не віддала життя

В ім’я народу, правди й майбуття.

І згинуть всі, хто зло на світі сіє,

А писанка добром весь світ зігріє,

За нею вічність, небо, Україна.

Вона плекає в душі дитини,

Вона любові й миру берегиня,

І серця нашого поезія й святиня.

То й хай по світу символ України

Несе проміння сонячне людині,

Суцвіття веселкові всюди сіє,

І Землю всю теплом добра зігріє!

У програмі заходу прозвучали існуючи легенди про писанки і крашанки, техніку розфарбування яєць та проведено різні розважальні конкурси. А найбільша розвага з поміж інших – це биття яєць. Присутні викладачі й співробітники відчули на собі атмосферу радощів й наближення свята. 

Вітаємо Вас із Світлим Христовим Воскресінням!

Любові Вам, здоров’я, щастя і добробуту. Веселих свят!

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

Ознайомлення студентами з виробництвом крафтового сиру в сироварні «Перечинська мануфактура»

Заставка1

18 квітня 2019 року студенти УТЕІ КНТЕУ спеціальностей «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» і «Харчові технології» ознайомилися з виробництвом крафтового сиру в сироварні «Перечинська мануфактура», м. Перечин. Господар підприємства Олексій Синельніков (до речі, наш випускник), вочевидь закоханий в свою справу, розказав про свій шлях до мрії виготовляти натуральний сир з класичним смаком, дослідження щодо введення нетрадиційних інгредієнтів, відкрив деякі секрети виробництва, показав місця де народжується сир та проходить його дозрівання. Наприкінці екскурсії відбулася дегустація, під час якої студенти мали можливість спробувати 12 видів сиру та поділитися враженнями.

 

Дякуємо за організацію поїздки доценту кафедри товарознавства та комерційної діяльності Данило Світлані Іванівні.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

Вибори голови Ради студентського самоврядування Ужгородського торговельно-економічного інституту

28 березня 2019 року відбулися чергові вибори Голови Ради студентського самоврядування УТЕІ КНТЕУ.

День відкритих дверей Ужгородського об'єднаного управління Пенсійного Фонду України Закарпатської області

dvd Заставка1

21 березня 2019 року в День відкритих дверей Ужгородського об'єднаного управління Пенсійного Фонду України Закарпатської області за ініціативи першого заступника начальника управління Діус Надії Іванівни та доцента кафедри фінансів Смочко Валерії Юріївни, студенти факультету обліку, фінансів та торговельного підприємництва мали змогу наочно ознайомитися його організаційною структурою та особливостями роботи. Студенти відвідали деякі структурні підрозділи: відділ обслуговування громадян, відділ призначення, перерахунку та виплати пенсій і фінансово-економічний відділ.

 

Діус Надія Іванівна розповіла про особливості солідарної та накопичувальної системи пенсійного забезпечення, види пенсій - по віку, по інвалідності, по втраті годувальника, за вислугу років, можливість і вимоги щодо призначення пенсій (наявність стажу, стаж батьків і т.д.); наголосила на необхідності офіційного працевлаштування, відповідальності працедавців та переваги для  найманих працівників. Враховуючи зміни законодавства щодо збільшення мінімального стажу, Діус Н. І. відмітила умови щодо його придбання (купівлі).

 

Інтерес викликала можливість реєстрації та користування особистим кабінетом на веб-порталі електронних послуг. Зареєстровані особи можуть відслідковувати суму і регулярність надходження ЄСВ, який сплачує працедавець найманій особі, пенсіонери можуть бачити при призначенні пенсії її складові. Умовою реєстрації є наявність електронного цифрового підпису (ЕЦП), який можна отримати в Державній фіскальній службі за місцем проживання. Це дозволяє громадянам не виходячи з дому отримувати електронні документи з QR-кодом, що є аналогом паперового документа.

 

Екскурсія та доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань - про особливості призначення пенсій для деяких категорій населення: священників, монахів, осіб, які працюють за кордоном і т.і.

1

2

3