Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
вул. Коритнянська, 4
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
вул. Коритнянська, 4
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
24 жовтня 2024 року здобувачі вищої освіти 1 та 2 курсу навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології» ОС «бакалавр» в рамках вивчення навчальної дисципліни «Технологія харчових виробництв», (викладач к.т.н.,доцент, гарант ОП «Ресторанні технології») Ганна САБАДОШ, відвідали підприємство «Центр збору переробки та реалізації дикоросів», що у Закарпатська обл., с. Бенедиківці. На виробничих потужностях для студентів було проведено практичне заняття з дисципліни «Технологія харчових виробництв». Підприємство переробляє овочі, фрукти та дикороси зібрані на Закарпатті, та створює екологічно чисті продукти, джеми, консервацію, сублимовану продукцію з малини,чорниці,лохини. Заняття провів керівник правління «Центру збору, перероблення та реалізації дикорослих рослин» Володимир ВАРЦАБА. Практика залучення роботодавців-виробників до освітнього процесу є перспективною, оскільки здобувачі вищої освіти одержують інформацію щодо змісту та особливостей майбутньої професійної діяльності. На практичному занятті здобувачі вищої освіти ознайомились з інноваційними підходами до створення функціональних продуктів, використання ягідних порошків та пряно-ароматичної рослинної сировини у їхніх рецептурах. Здобувачі мали можливість ознайомитися з сучасним устаткуванням підприємства, яке налагодило виробничий цикл переробки дикорослих ягід (сублімованих),трав, та є виробником сублімованих продуктів, ягідних порошків та трав’яних чаїв на Закарпатті. Для закріплення отриманих теоретичних знань студенти виготовили дослідні зразки інноваційних ягідних порошків та провели дослідження їхніх органолептичних та фізико-хімічних властивостей.
Здобувачі вищої освіти і колектив кафедри технології і організації ресторанного господарства висловлюють щиру вдячність керівництву «Центр збору, перероблення та реалізації дикорослих рослин» за можливість відвідати підприємство та ознайомитися з технологіями виробництва інноваційних продуктів.