Оголошення

Шановні здобувачі освіти!

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі Науково-практичної конференції: «Економіка та інновації: взаємодія, виклики, перспективи», яка відбудеться 20 березня 2025 року о 10:00 год.

Детальніше »

Адреса оргкомітету:

м. Ужгород, Православна набережна, 21-А, каб. А-212.

Контактний телефон:

099-343-74-22

Корисні посилання

 

gov hotl ua

 

Практичне заняття від виробника крафтової продукції для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології»

24 жовтня 2024 року здобувачі вищої освіти 1 та 2 курсу навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології» ОС «бакалавр» в рамках вивчення навчальної дисципліни «Технологія харчових виробництв», (викладач к.т.н.,доцент, гарант ОП «Ресторанні технології») Ганна САБАДОШ, відвідали підприємство «Центр збору переробки та реалізації дикоросів», що у Закарпатська обл., с. Бенедиківці. На виробничих потужностях для студентів було проведено практичне заняття з дисципліни «Технологія харчових виробництв». Підприємство переробляє овочі, фрукти та дикороси зібрані на Закарпатті, та створює екологічно чисті продукти, джеми, консервацію, сублимовану продукцію з малини,чорниці,лохини. Заняття провів керівник правління «Центру збору, перероблення та реалізації дикорослих рослин» Володимир ВАРЦАБА. Практика залучення роботодавців-виробників до освітнього процесу є перспективною, оскільки здобувачі вищої освіти одержують інформацію щодо змісту та особливостей майбутньої професійної діяльності. На практичному занятті здобувачі вищої освіти ознайомились з інноваційними підходами до створення функціональних продуктів, використання ягідних порошків та пряно-ароматичної рослинної сировини у їхніх рецептурах. Здобувачі мали можливість ознайомитися з сучасним устаткуванням підприємства, яке налагодило виробничий цикл переробки дикорослих ягід (сублімованих),трав, та є виробником сублімованих продуктів, ягідних порошків та трав’яних чаїв на Закарпатті. Для закріплення отриманих теоретичних знань студенти виготовили дослідні зразки інноваційних ягідних порошків та провели дослідження їхніх органолептичних та фізико-хімічних властивостей.

 

Здобувачі вищої освіти і колектив кафедри  технології і організації ресторанного господарства висловлюють щиру вдячність керівництву «Центр збору, перероблення та реалізації дикорослих рослин» за можливість відвідати підприємство та ознайомитися з технологіями виробництва інноваційних продуктів.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8