Оголошення

Шановні здобувачі освіти!

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі Науково-практичної конференції: «Економіка та інновації: взаємодія, виклики, перспективи», яка відбудеться 20 березня 2025 року о 10:00 год.

Детальніше »

Адреса оргкомітету:

м. Ужгород, Православна набережна, 21-А, каб. А-212.

Контактний телефон:

099-343-74-22

Корисні посилання

 

gov hotl ua

 

Обговорення освітньо-професійної програми «Ресторанні технології» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» для здобувачів 2025 року вступу

4 лютого 2025 року відбулося обговорення освітньо-професійної програми «Ресторанні технології» для здобувачів 2025 року вступу. В обговоренні прийняли участь гарант ОПП – к.т.н., доцент, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Ганна САБАДОШ, члени проєктної групи: Ігор СТАДНИК, д.т.н., професор кафедри технології і організації ресторанного господарства УТЕІ ДТЕУ; Ольга ГОЛОВКО, к.т.н. доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства УТЕІ ДТЕУ; стейкхолдер Евеліна СІРА – виконавчий директор ЗРГ «Гранд»; Ганна МАРКОВИЧ – здобувачка 2 курсу спеціальності «Харчові технології»; представники Ради студентського самоврядування / здобувачі вищої освіти УТЕІ ДТЕУ – Олександр САМСОНОВ, Софія ПИНТЯ.

 

Групу стейхолдерів та работодавців представляли: Василь ЦАП – завідувач виробництва ресторану «Камелот»; Валентина МАСАМЕД –керуюча офісом виробників хлібобулочних та кондитерських виробів; Олександр КАРПИНЕЦЬ – завідувач виробництва кондитерського цеху ПП «Мандрик».

 

Під час обговорення запропоновано внести зміни до ОПП, які дозволять більш чітко сформулювати особливості програми та удосконалити освітню траєкторію навчання з метою кращого засвоєння здобувачами компонент освітньо-професійної програми.

 

Присутні підкреслили важливість того, щоб освітньо-професійна програма відповідала сучасним тенденціям розвитку ресторанного бізнесу та враховувала потреби роботодавців; випускники повинні володіти не тільки теоретичними знаннями, але й практичними навичками, які необхідні для успішної роботи в сучасних ресторанах та підприємствах харчування. Під час практичної підготовки майбутніх фахівців важливо розвивати у студентів так звані «soft skills», комунікабельність, вміння працювати в команді, стресостійкість, відповідальність та пунктуальність – ці навички є не менш важливими, ніж професійні знання та вміння.

 

Рекомендації будуть враховані для оновлення освітньо-професійної програми, робочих програм практичної підготовки, підвищення якості підготовки фахівців.