Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
вул. Коритнянська, 4
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
вул. Коритнянська, 4
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
4 лютого 2025 року відбулося обговорення освітньо-професійної програми «Ресторанні технології» для здобувачів 2025 року вступу. В обговоренні прийняли участь гарант ОПП – к.т.н., доцент, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Ганна САБАДОШ, члени проєктної групи: Ігор СТАДНИК, д.т.н., професор кафедри технології і організації ресторанного господарства УТЕІ ДТЕУ; Ольга ГОЛОВКО, к.т.н. доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства УТЕІ ДТЕУ; стейкхолдер Евеліна СІРА – виконавчий директор ЗРГ «Гранд»; Ганна МАРКОВИЧ – здобувачка 2 курсу спеціальності «Харчові технології»; представники Ради студентського самоврядування / здобувачі вищої освіти УТЕІ ДТЕУ – Олександр САМСОНОВ, Софія ПИНТЯ.
Групу стейхолдерів та работодавців представляли: Василь ЦАП – завідувач виробництва ресторану «Камелот»; Валентина МАСАМЕД –керуюча офісом виробників хлібобулочних та кондитерських виробів; Олександр КАРПИНЕЦЬ – завідувач виробництва кондитерського цеху ПП «Мандрик».
Під час обговорення запропоновано внести зміни до ОПП, які дозволять більш чітко сформулювати особливості програми та удосконалити освітню траєкторію навчання з метою кращого засвоєння здобувачами компонент освітньо-професійної програми.
Присутні підкреслили важливість того, щоб освітньо-професійна програма відповідала сучасним тенденціям розвитку ресторанного бізнесу та враховувала потреби роботодавців; випускники повинні володіти не тільки теоретичними знаннями, але й практичними навичками, які необхідні для успішної роботи в сучасних ресторанах та підприємствах харчування. Під час практичної підготовки майбутніх фахівців важливо розвивати у студентів так звані «soft skills», комунікабельність, вміння працювати в команді, стресостійкість, відповідальність та пунктуальність – ці навички є не менш важливими, ніж професійні знання та вміння.
Рекомендації будуть враховані для оновлення освітньо-професійної програми, робочих програм практичної підготовки, підвищення якості підготовки фахівців.