Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ ТУРИСТИЧНОГО ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ
Кафедра менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу розпочала свою діяльність відповідно наказу ректора КНТЕУ від 28.11.2003 року за №3142.
З огляду на те, що саме Закарпатська область, завдяки своєму геополітичному розташуванню і природно-кліматичним особливостям має надзвичайно сприятливі умови для розвитку туризму і оздоровлення людей, у 2006 році була розпочата підготовка фахівців зі спеціальностей «Менеджмент туристичної індустрії» та «Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу» за денною формою навчання. Засновником кафедри був заступник директора, кандидат фізико-математичних наук, доцент КЛЯП Михайло Петрович. З 2016 по жовтень 2020 рр. кафедру очолював доктор економічних наук, член-кореспондент Національної Академії аграрних наук України, професор ЛЕНДЄЛ Андрій Михайлович.
З листопада 2020 року кафедру очолює доктор економічних наук, професор ЗАВІДНА Людмила Дмитрівна.
На сьогоднішній день колектив науково-педагогічних працівників кафедри сформований з високоосвічених фахівців, з яких 1 доктор наук, професор, 7 кандидатів наук, доцентів та 2 викладачі без наукового ступеня, які мають значний практичний, науково-методичний та навчальний досвід роботи, що дає їм змогу ефективно керувати науково-дослідною роботою студентів. Крім того, кафедрою налагоджено і підтримуються ділові та наукові зв’язки з колегами з інших вітчизняних закладів вищої освіти (КНТЕУ, ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Мукачівській державний університет, Карпатський університет імені Августина Волошина) і європейських університетів Словаччини, Болгарії, Угорщини та Польщі з метою вивчення і впровадження передового досвіду організації навчального процесу, а також провідними підприємствами Закарпаття – стратегічними партнерами (стейкголдерами): ТОВ «ЛАЙК-ТУР», ТА «Альбіон», ТОВ «Готель Ужгород», ПП Ресторан «Рубін», ФОП Полянська Н.В. Ресторан «Чорна сіль», Ресторан «Колиба», КТ «Клименко-Плюс» та ін.
Місія кафедри – задоволення зростаючого попиту сучасного глобалізованого суспільства висококваліфікованими конкурентоспроможними фахівцями та професіоналами з готельного, ресторанного та туристичного менеджменту, які мають лідерські якості та орієнтовані на успіх, здатні приймати ефективні управлінські рішення.
НА КАФЕДРІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПІДГОТОВКА ЗА
ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИМИ ПРОГРАМАМИ:
ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ БАКАЛАВР |
||
Дисципліни, що формують професійні компетентності |
Можливі посади |
Вступні випробування |
Код/галузь знань: 07 Управління та адміністрування |
||
Спеціальність: 073 Менеджмент / Спеціалізація: Готельний і ресторанний менеджмент |
||
· Менеджмент готелів і ресторанів · Економіка готелів і ресторанів · Комунікативний менеджмент · Управління дистрибуцією послуг · Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному бізнесі |
· Керівник підприємств, установ та організацій, виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення; · Менеджер (управитель) підприємств, установ, організацій та їх підрозділів у сфері гостинності; · Менеджер (управитель) систем харчової безпеки |
1. Українська мова та література 2. Математика 3. Іноземна мова (Англійська Французька, Німецька, Іспанська) або Географія. |
Код/галузь знань: 07 Управління та адміністрування |
||
Спеціальність: 073 Менеджмент / Спеціалізація: Туристичний менеджмент |
||
· Організація туризму · Менеджмент · Економіка туризму · Комунікативний менеджмент · Бізнес планування |
· Менеджер туризму; · Консультант з подорожей та організатор подорожей; · Організатор туристичної діяльності (туристичного бізнесу); · Фахівець із туристичного обслуговування; · Фахівець із спеціалізованого обслуговування; · Помічник керівника підприємства (установи, організації); · Інспектор з туризму |
1. Українська мова і література 2. Математика 3. Історія України або Іноземна мова або Біологія або Географія або Фізика або Хімія. |
ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ МАГІСТР |
||
Дисципліни ,що формують професійні компетентності |
Можливі посади |
Вступні випробування |
Код/галузь знань: 07 Управління та адміністрування |
||
Спеціальність: 073 Менеджмент / Спеціалізація: Готельний і ресторанний менеджмент |
||
· HR-менеджмент готелів і ресторанів · Revenue-менеджмент · Стратегічний маркетинг в готельному та ресторанному бізнесі · Управління корпораціями в готельному та ресторанному бізнесі |
· Керівник підприємств, установ та організацій, виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення; · Менеджер (управитель) підприємств, установ, організацій та їх підрозділів у сфері гостинності; · Менеджер (управитель) систем харчової безпеки |
1. Вступне фахове випробування |