Корисні посилання

 

gov hotl ua

 

Кафедра фінансів, обліку та оподаткування

НАВЧАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ У РЕСТОРАН «ГРАНД»

        З метою підготовки кваліфікованих кадрів із урахуванням вимог роботодавців,студентам  2 курсу спеціальності «Харчові технології» 17 квітня була організована навчальна екскурсія у ресторан «ГРАНД». Цей заклад ресторанного господарства об'єднує в собі європейську,закарпатську  й авторську кухні.

       Зустріч проводила виконавчий директор Евеліна Сіра, яка володіє високими знаннями і досвідом у створенні та розвитку ресторанного бізнесу. Під час  екскурсії здобувачі освіти ознайомилися із санітарно-гігієнічними вимогами до розміщення виробничих приміщень та обладнання, умовами зберігання продуктів у закладах ресторанного господарства; стратегії розвитку ресторану, а також професійні секрети, які є дуже важливими для закріплення теоретичних та отримання практичних знань з організації ресторанного господарства.

      Кафедра технології і організації ресторанного господарства     висловлює подяку керівництву ресторану «ГРАНД» за співробітництво!

Міжнародна науково-практична конференція «Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку,знання та бізнес»

18.05.2023р. доцент   кафедри  технології і організації ресторанного господарства Ужгородського торговельно-економічного інституту   ДТЕУ   Ганна  Сабадош прийняла дистанційну участь в  Міжнародної  науково-практичної конференції  «Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку,знання та бізнес» ,в Державному Біотехнологічному Університеті  Конференція проходила в онлайн-режимі з використанням платформи Google Meet.

 

         Співорганізаторами конференції стали Міністерство освіти і науки України, Харківська обласна державна адміністрація, Департамент науки і освіти, Харківська торгово-промислова палата, Громадська організація «Національна асоціація громадського харчування», Державна наукова установа «Інститут модернізації та змісту освіти», Національний університет харчових технологій, Державний торговельно-економічний університет, Сумський національний аграрний університет, Полтавський університет економіки і торгівлі, University of Nottingham School of Biosciences (м. Нотингем, Великобританія), Mukhtar Auezov South Kazakhstan University (м. Шимкент, Казахстан), University of Economics (м. Варна, Болгарія), Lankaran State University (м. Ленкорань Азербайджан), Wyzsza Szkola Zdorowia Urody i Edukacji w Poxnanie (м. Познань, Польща).

 

         Головним напрямом роботи конференції стало забезпечення сталого розвитку індустрії харчування як складової продовольчої безпеки держави. В її основу було покладено концепцію встановлення балансу між задоволенням потреб людства та інтересами майбутніх поколінь з урахуванням потреби в безпечному і здоровому харчуванні.

 

Міжнародний конкурс стартапів «TourSystemUkrChalleng»

Здобувачи вищої освіти кафедри технології і організації ресторанного господарства– дипломанти Міжнародного конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge»

 

       27.03.2024року на базі Державного торговельно-економічного університету (ДТЕУ) було проведено у дистанційному форматі Міжнародний студентський другий етап (фінал)конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge»  за напрямом:«Start-up. Restaurant».Захід мав на меті з`єднати українську інноваційну спільноту задля спільного пошуку нових бізнес-моделей, розвитку стартапів, а також обміну досвідом між європейськими та українськими представниками бізнесу, наукових та освітніх установ, а також громадськістю щодо відновлення економіки України.Студенти 2-го курсу освітньої програми «Ресторанні технології» Коробко Анастасія та Богдан Цубина  під науковим керівництвом завідувачки  кафедри технології і організації ресторанного господарства Ганни Сабадош представили роботу «Концепція –Вегетарианство».

 

   Вітаємо з першим науковим досвідом та бажаємо успіхів  в освітньому середовищі!

 

XVI Міжнародна міждисциплінарна науково-практична конференція «Сучасні аспекти збереження здоров'я людини»

21-22.04.2023 року відбулася в онлайн- форматі  Міжнародна міждисциплінарна науково-практична конференція, яка традиційно проводилася щорічно на базі санаторію «Квітка полонини». Тематика конференці традиційно багатогранна і охоплює різні аспекти збереження і підтримання здоров’я людини, зокрема, засобами природного походження, зокрема, лікарськими травами, продуктами бджільництва, раціональним харчуванням, використанням мінеральної і питної води.

         Спеціальний тематичний блок присвячений питанням збереження природи і її біорізноманіття як запоруки підтримання людського здоров’я. В роботі конференції активну участь прийняли участь завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Олександр Нетребський, к.т.н. доцент,Ганна Сабадош,к.т.н.Юрій Підлипний,старший викладач Стефан Талапа. За результатами досліджень учасників конференції  надрукований  збірник праць, учасникам доступна електронна версія.

 

ЗАХИСТ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ БАКАЛАВР СПЕЦІАЛЬНОСТІ « ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОЛОГІЇ»

21 червня здобувачі спеціальності 181 Харчові технології, освітньої програми «Ресторанні технології» представили до захисту свої кваліфікаційні роботи бакалавра.

            Кваліфікаціцйні роботи здобувачів мали інноваційний та актуальний характер. Теми робіт включали в себе можливість розширення і збалансування основного асортименту ресторанної продукції із використанням новітніх технологій на сучасному обладнанні. Здобувачі вищої освіти продемонстрували високий рівень знань та презентували свої знання комісії, яка гідно оцінила здобувачів.

1

 

2

 

3