Корисні посилання

 

gov hotl ua

 

Онлайн-семінар "Правове регулювання корпоративної безпеки в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України"

5 червня 2024 року студенти Ужгородського торговельно-економічного університету різних спеціальностей брали участь в якості запрошених гостей в науковому онлайн-семінарі "Правове регулювання корпоративної безпеки в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України", організований Державним торговельно-економічним університетом. Платформою для дискусій була тема: "Недружнє поглинання (рейдерство) суб'єктів господарювання в умовах воєнного стану". Студенти покращили свої знання щодо субєктів, форми та способів рейдерства.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

Міжнародна науково-практична конференція «Фінансово-економічні, соціальні та правові аспекти розвитку регіонів: загрози та виклики»

24 травня 2024 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Фінансово-економічні, соціальні та правові аспекти розвитку регіонів: загрози та виклики». Участь у міжнародній науково-практичній конференції взяли понад 100 осіб з 6 закордонних та 35 українських закладів вищої освіти та організацій, зокрема науковці та фахівці-практики з Румунії, Словаччини, Польщі, Португалії та 15 міст України (Вінниці, Дніпра, Житомира, Івано-Франківська, Києва, Луцька, Львова, Миколаєва, Полтави, Рівного, Сум, Тернополя, Ужгорода, Харкова, Чернівців). Учасники підготували понад 100 тез доповідей.

 

Мета конференції – обговорення фінансово-економічних, соціальних і правових проблем регіонів та визначення перспектив розвитку в умовах воєнного стану.

 

Науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, обліку та оподаткування прийняли активну участь в даному заході. Представниками від кафедри в офлайн форматі були д.е.н. професор, завідувач кафедри Радміла ПІДЛИПНА, к.е.н., доцент Валерія СМОЧКО. В онлайн-режимі долучились до заходу к.е.н. професор Марія ЛАЛАКУЛИЧ, к.е.н. доцент Катерина ІНДУС, к.е.н. доцент Еріка ЮГАС, к.пед.н. доцент Мирослава БАБИНЕЦЬ, ст.викладач Марія СИМОЧКО.

 

Також прийняли участь в офлайн форматі ст.викладач кафедри менеджменту, підприємництва та торгівлі Володимир БЕДЗИР та к.тех.н. доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Юрій ПІДЛИПНИЙ.

 

На конференції обговорювались проблемні питання з таких напрямів:

1. Фінансова політика регіонального розвитку: пріоритети, тенденції, напрями реалізації.

2. Розвиток обліку, аналізу, аудиту та оподаткування в умовах регіональної інноваційної трансформації соціально-економічних систем.

3. Євроінтеграційні процеси в менеджменті, маркетингу та міжнародній логістиці.

4. Інформаційна та економічна безпека розвитку регіонів.

5. Інновації в готельно-ресторанній сфері як рушійна сила туристичного бізнесу.

6. Проблеми протидії корупції, фінансовим та економічним злочинам у період воєнного стану.

 

Після цікавих доповідей, активних їх обговорень та онлайн-дискусії було підведено підсумки міжнародної науково-практичної конференції та прийнято резолюцію.

 

Електронний збірник за посиланням:

http://chite.edu.ua/ua/content/download/subsection/nayka/konf_24_05_2024.pdf

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

VІІ Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «НАУКА ХХІ СТОЛІТТЯ: ВИКЛИКИ СЬОГОДЕННЯ»

16 травня 2024 року студенти УТЕІ ДТЕУ під керівництвом к.пед.н., доцента кафедри фінансів, обліку та оподаткування Мирослави БАБИНЕЦЬ, викладача англійської мови, прийняли участь  у VІІ Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції з іноземної мови «Наука XXI століття: виклики сьогодення», яка проводилася у Державному торговельно-економічному університеті, де представили тези на основі своїх досліджень. По завершенні конференції студенти отримали – сертифікати англійською мовою з вказаною темою свого дослідження.

  • Андрій Грабовчак та Владислав Данило студенти 1 курсу спеціальності «Менеджмент».
  • Євген Гадицький студент 1 курсу спеціальності «Облік та оподаткування».
  • Михайло Товтин студент 1 курсу спеціальності «Державні фінанси»
  • Володимир Нестеренко студент 2 курсу спеціальності «Обліку та оподаткування».

 

Інформація про студентську конференцію знаходиться на сайті ДТЕУ: https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=47219

 

Програма конференції: https://knute.edu.ua/file/MzEyMQ==/d82be033f2abbe80351dd124cf281222.pdf

 

Збірник знаходиться у відкритому доступі: https://knute.edu.ua/file/MzEyMQ==/8dd27f4346c8ee286ad74289d4501a27.pdf

 

Вітаємо учасників та наукового керівника к.пед.н., доцента Мирославу Миколаївну Бабинець, а також бажаємо успіхів у подальшій науково-дослідницькій роботі.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

З ДНЕМ ВИШИВАНКИ 2024

Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають ДЕНЬ ВИШИВАНКИ. Це свято покликано зберігати традиції українського національного одягу. Вишиванка для кожного українця – це не просто одяг. Це символ міці, мужності, краси, щасливої долі, родинної пам’яті, символ нашої національної гордості та єдності.

Традиційною фотосесією колектив Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ зробив свій внесок у збереження та популяризацію української спадщини.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

День науки – професійне свято працівників науки України

Щорічно у третю суботу травня в Україні відзначають День науки.

Сучасна наука – це вікно у світ можливостей та інновацій.

Ужгородський торговельно-економічний інститут ДТЕУ підтримує наукові дослідження своїх науковців та сприяє їх втіленню задля розбудови та розвитку української науки.

Хто думає про науку, той її любить,
той ніколи не перестає вчитися,
хоча б зовні він і здавався бездіяльним
(Григорій Сковорода)

Щорічно у третю суботу травня в Україні відзначають День науки.

Сучасна наука – це вікно у світ можливостей та інновацій.

Ужгородський торговельно-економічний інститут ДТЕУ підтримує наукові дослідження своїх науковців та сприяє їх втіленню задля розбудови та розвитку української науки.

Сьогодні Україна бореться за свою незалежність  та ідентичність. Український народ пишається своїми науковцями, які розкиданні по всьому світі, але не забувають свої коріння і тим самим прославляють Україну.

Вітаємо колектив викладачів, науковців,студентів і всіх співробітників Інституту з професійним святом – Днем науки! Бажаємо міцного здоров’я, нових звершення та досліджень, необхідних для повоєнної розбудови країни!

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

Пляжний волейбол

15.05.24 в залік XIX Універсіади серед ЗВО 3-4 рівнів акредитації Закарпатської області проводились змагання з пляжного волейболу. Студенти УТЕІ ДТЕУ прийняли участь у змаганнях, де показали не поганий рівень ігор, але на жаль, знову без призових місць. Дякую нашим учасникам змагань за участь.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

Навчальний семінар «Як започаткувати власну справу?»

09 травня 2024 року в Департаменті економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА для студентів Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбувся навчальний семінар «Як започаткувати власну справу?». Захід проводили представники Центру підтримки підприємництва Закарпаття та Закарпатської обласної служби зайнятості.

 

Діяльність Центру підтримки підприємництва спрямована на інформаційну підтримку, забезпечення бізнес-консультування суб’єктів малого підприємництва, підприємців-початківців та всіх бажаючих відкрити власну справу, підвищення їхньої фінансової грамотності та професійних навичок ведення бізнесу.

 

Директор Департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Тарас ТРИНДЯК та начальник відділу регуляторної та цінової політики управління економічного розвитку департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Маріанна ФЕДАКА розповіли про організацію консультативної допомоги підприємцям, навчання щодо участі в проєктах, грантах, конкурсах, що спрямовані на покращення конкурентоспроможності бізнесу.

 

Семінар пройшов у форматі жвавої дискусії, в якій взяли участь:

  • Наталія СТЕПАНОВА, директор ГО «Моє Закарпаття», розповіла про важливість складання бізнес-плану та його оформлення;
  • представники Закарпатського обласного Центру зайнятості – Лариса МАРГИТИЧ, заступник начальника відділу сприяння зайнятості та Дана БЕРТИЧ, заступник начальника фінансового відділу – надали широку інформацію про можливість отримання коштів на створення і розвиток бізнесу від служби зайнятості за Програмою надання мікрогрантів на розвиток або створення власного бізнесу.

 

Під час зустрічі студенти отримали потрібну і корисну інформацію про інструменти започаткування власної справи, підвищення фінансової грамотності та професійних навичок ведення бізнесу. Також студентській молоді, яка планує розпочати бізнес-діяльність, було запропоновано долучатися до грантових бізнес-проєктів, умови яких буде висвітлено на сайті Центру підтримки підприємництва Закарпаття.

 

Дякуємо за запрошення та співпрацю.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

Підвищення кваліфікації як форма професійного зростання науково-педагогічного працівника

З 1 квітня по 4 травня 2024 р. науково-педагогічні працівники Інституту проходили курси підвищення кваліфікації за програмою «Технології ефективного педагогічного спілкування, психодіагностики і надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу у закладах вищої освіти».

 

Відповідно до державної політики у галузі освіти та забезпечення якості освіти метою підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників є їхній професійний розвиток, набуття нових та вдосконалення раніше набутих компетентностей у межах професійної діяльності.

 

Курси проводив доктор педагогічних наук, професор кафедри філософії і економіки освіти Полтавської академії неперервної освіти ім. М.В. Остроградського Стрельніков Віктор Юрійович.

 

Форма навчання – змішана (онлайн і очна). Обсяг навчального навантаження – 180 годин/ 6 кредитів ЄКТС.

 

Програма курсів охопила важливі та актуальні теми:

  • технології ефективного педагогічного спілкування;
  • культура самовираження та лідерство в освіті: життєтворчі перспективи особистості науково-педагогічного працівника та його інноваційна компетентність;
  • особливості розвитку пізнавальних психічних процесів, емоційно-вольової сфери особистості студента, його індивідуально-психологічних особливостей;
  • складники особистісного і професійного розвитку студента;
  • методи і техніки, які можуть бути застосовані для забезпечення психологічної підтримки студентів у воєнний період.

 

Учасниками курсів підвищення кваліфікації досягнуті результати:

  • виконано тестові завдання;
  • написано есе – опис власного досвіду застосування сучасних технологій ефективного спілкування під час викладання дисциплін;
  • підвищено рівень знань із сучасних технологій ефективного педагогічного спілкування, психодіагностики і надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу під час вивчення навчальних дисциплін;
  • отримано сертифікати.

 

Дякуємо Полтавській академії неперервної освіти ім. М.В. Остроградського за сприяння у проведенні курсів підвищення кваліфікації та співпрацю.

 

1

 

2

 

3