210 років від дня народження Великого Кобзаря

«Шевченко у моєму житті» – саме таку тему обрали для обговорення та написання есе студенти Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ, щоб традиційно вшанувати пам’ять Тараса Григоровича Шевченка.

 

Твори, написані два століття тому, його вірші, думки, заклики та заповіт і сьогодні актуальні та пророчі, а слова «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!» – стали гаслом для багатьох українців.

 

Пори всі труднощі незламною залишається віра усіх нас:

«І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі».

 

1

 

2

 

3

Участь в змаганнях з настільного тенісу

28.02.2024 в місті Берегово, в спортивному комплексу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ прийняли участь в змаганнях з настільного тенісу в залік XIX Універсіади ЗВО 3-4 рівнів акредитації Закарпатської області та завоювали четверте місце наступні студенти УТЕІ ДТЕУ:

  • Добош Станіслав;
  • Кот Марія;
  • Кочиш Меланія;
  • Юзьо Віталій.

 

Готував команду: старший викладач кафедри менеджменту, підприємництва та торгівлі, Анатолій Чайковський.

 

1

 

2

 

3

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

Змагання з волейболу

22.02.24 в Ужгороді на базі спортивного комплексу ДВНЗ «УЖНУ» прийняли участь в змаганнях з волейболу серед чоловіків, в залік XIX Універсіади ЗВО 3-4 рівнів акредитації Закарпатської області та завоювали четверте місце наступні студенти УТЕІ ДТЕУ: 

  • Псяйка Володимир,
  • Самсонов Олександр,
  • Гладков Олександр,
  • Цубина Богдан,
  • Микитич Василь,
  • Шкриба Андрій, 
  • Неборак Тарас.

 

Готував команду: старший викладач кафедри менеджменту, підприємництва та торгівлі, Анатолій Чайковський.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

Круглий стіл «Організація обліку в установах державного сектору: реалії сьогодення»

23 лютого 2024 року кафедрою фінансів, обліку та оподаткування проведено круглий стіл на тему «Організація обліку в установах державного сектору: реалії сьогодення».

 

Метою проведення круглого столу стало обговорення ведення бухгалтерського обліку в державних установах та його особливості, забезпечення фінансової прозорості та відкритості в управлінні фінансами.

 

У роботі круглого столу взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри, студенти спеціальності 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок, запрошені гості – головний бухгалтер КАЛИНИЧ Мар’яна та заступник головного бухгалтера ЧУБАР Андріана Комунального закладу «Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького» Закарпатської обласної ради.

 

Під час проведення круглого столу були обговорені такі питання:

1. Проблеми організації та ведення бухгалтерського обліку суб’єктами державного сектору

2. Фінансова звітність суб’єктів державного сектору за національними та міжнародними стандартами: порівняльний аспект.

3. Шляхи реформування бюджетного обліку та фінансової звітності на основі МСБОДС.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

Захист кваліфікаційних робіт спеціальності 073 Менеджмент

20 лютого 2024 року у змішаному форматі відбувся захист кваліфікаційних робіт студентів першого рівня вищої освіти ОПП «Готельний і ресторанний менеджмент» спеціальності 073 Менеджмент. Представлені до захисту кваліфікаційні роботи висвітлювали актуальні питання сьогодення.

Щиро вітаємо з успішним завершенням навчання та бажаємо подальших звершень у професійній діяльності!

 

image3

 

image1

 

image2

Студентська науково-практична конференція «Актуальні питання соціально-економічного розвитку регіону»

9 листопада 2023 року в рамках запланованих наукових заходів в Ужгородському торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулася студентська науково-практична конференція: «Актуальні питання соціально-економічного розвитку регіону». Доповідали та говорили про розвиток економіки, інновації у торговельній діяльності та харчових технологіях, про бюджетну політику України, управління та вдосконалення.

 

Ділимося деякими панелями дискусії:

  • Олександр Купцов доповідав про «Сучасні способи контролювання терміну придатності харчових продуктів у торгівлі». Ключові моменти: «дата вжити до» чи «мінімальний термін придатності»; паперові журнали чи автоматизовані системи управління.
  • Роман Бабинець доповідав про «Казначейську систему України». Ключові моменти: особливості бюджетного процесу в умовах воєнного стану; електронне врядування та держпослуги.

 

Дякуємо усім учасникам конференції та організаторам за дискусію і гарну атмосферу спілкування, обміном своїми поглядами та думками!

 

1

 

2

 

3

День української писемності та мови

1

27 жовтня усе світове українство відзначало День української писемності та мови – нашої рідної, унікальної, квітучої, незалежної, переможної, мови вільних, сміливих та незламних.

Традиційно до цього свята в Ужгородському торговельно-економічному інституті відбулися заходи, серед яких – Всеукраїнський радіодиктант національної єдності–2023. Головна мета проєкту – не перевірка грамотності, а єднання довкола української мови – найціннішого надбання та основи духовного багатства народу. До написання радіодиктанту долучилися керівництво інституту, викладачі та студенти. Авторкою радіодиктанту2023 стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Назва тексту – «Дороги України».

 

2

 

3

Також, у рамка святкування Дня української писемності та мови, в інституті стартував перший етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Конкурс покликаний сприяти утвердженню державного статусу української мови, піднесенню її престижу серед молоді та вихованню поваги до культури і традицій українського народу. Участь у конкурсі взяли усі бажаючі студенти Ужгородського торговельно-економічного інституту.  

4

Змагання з баскетболу

26 жовтня 2023 року були проведені внутрішні змагання між командами ВСП УТЕФК ДТЕУ та УТЕІ ДТЕУ з баскетболу серед юнаків та дівчат, для визначення найкращих гравців у збірні команди для участі в обласній універсіаді. Серед студентів УТЕІ ДТЕУ в збірну потрапили наступні спортсмени: Данило Владислав І курс ГРМ, Грабовчак Андрій І курс ГРМ, Тирпак Крістіан І курс ГРМ, Неборак Тарас ІІІ курс ГРМ, Воробець Вікторія І курс ХТ, Кочиш Меланія ІІІ курс ХТ, Кот Марія ІV курс ОРТ, Махоткіна Софія І курс ОО. Побажаємо їм, тільки, перемоги!

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14