Корисні посилання

 

gov hotl ua

 

«Твоє майбутнє залежить від ТЕБЕ». Досягнення програмних результатів навчання через зв'язок: освіта-наука-бізнес

У рамках співпраці між Ужгородським торговельно-економічним інститутом ДТЕУ та ВСП «Ужгородський торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» проведено круглий стіл на тему: «Твоє майбутнє залежить від ТЕБЕ». Досягнення програмних результатів навчання через зв'язок: освіта-наука-бізнес.

 

 

Учасниками круглого столу були:  здобувачі освіти, науково-педагогічні працівники Ужгородського торговельно-економічного інституту – Наталія ВАСИЛИХА, Олександр ІГНАТ та ВСП «УТЕФК» – Світлана ГОЛУБКА,  Ганна ДЕНЧИЛЯ-САКАЛЬ, Степан НОСА, Леся РИБАКОВА, а також запрошені гості та роботодавці: ФОП Неля СТАРОСТА та ФОП Олександр ІГНАТ.

 

 

Мета заходу полягала у тому, щоб простежити основні тенденції щодо інформованості про освітні програми вступу, мотивацію вступників та здобувачів освіти, подальшу сфокусованість їх на навчання.

 

Із вступним словом-вітанням звернулися до присутніх заступник директора з науково-педагогічної роботи УТЕІ ДТЕУ Наталія ВАСИЛИХА та завідувач відділення обліку та фінансів ВСП «УТЕФК ДТЕУ»  Світлана ГОЛУБКА.

 

 

Під час роботи круглого столу були висвітлені питання: мотивація здобувачів освіти до навчання, практичну підготовку, які дають можливість здобути компетентності, потрібні для подальшої професійної діяльності.

 

Запрошені роботодавці/стейкхолдери  поділилися своїм досвідом.  Зокрема, Неля СТАРОСТА (заступниця директора по розвитку Консалтингової компанії FORBECT) наголосила, як завдяки наполегливості, вмінню застосовувати свої знання та маленькими кроками іти до мрії, які стають реальністю за умови віри в себе та креативного підходу до роботи.

 

 

Цікавим виявився виступ ФОП Олександра ІГНАТА, який наводив реальні приклади із своєї практичної діяльності  в напрямку підприємництва, як починати з малого і досягнути великих успіхів. Це допомагає здобувачам освіти бачити, як теорія, приклади з життя можуть застосовуватися на практиці.

 

 

Особливо жваві обговорення викликали виступи здобувачів освіти. Дякуємо організаторам заходу (Світлані ГОЛУБЦІ), стейкхолдерам за приємну атмосферу, цінні поради, конструктивний діалог та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю для розвитку науки обох закладів вищої освіти!

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

Зустріч з Міністерством освіти та науки України

2 жовтня 2024 року відбулася зустріч з Міністерством освіти та науки України з нагоди відкриття Національної комунікаційної платформи ОСС, на якій були присутні представники ОСС зі всієї України, зокрема голова Ради студентського самоврядування УТЕІ ДТЕУ Самсонов Олександр.

 
Було обговорено ряд питань, зокрема:
  • стратегії розвитку студентського самоврядування у регіонах;
  • виклики які виникають у ЗВО та їх рішення;
  • здорова співпраця ОСС з ЗВО;
  • план розвитку МОН у сфері вищої освіти, та інше.
 
Комунікація та співпраця ОСС з іншими ЗВО та МОН, є важливою частиною виховання у студентів активної, здорової, раціональної та чіткої громадянської позиції.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5

Віртуальна екскурсія англійською мовою в місто Лондон (Об'єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії)

Здатність спілкуватися іноземною мовою, а саме англійською мовою,
входить у загальні компетентності всіх освітньо-професійних програм.

 

24 вересня 2024 року в Ужгородському торговельно-економічному інституті відбулася зустріч здобувачів вищої освіти всіх спеціальностей з гостею Наталією БЕЛЕЙ – уродженкою  Закарпаття. п. Наталія проживає більше 25 років у м. Лондон (Об'єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії) та  працює у відділі по наданню послуг мігрантам, а саме з України.

 

Модератор заходу - к.пед.н., доцент Мирослава БАБИНЕЦЬ.

 

Екскурсія охопила такі складові як: географічне положення та клімат, визначні місця, політичний устрій та сучасні тенденції в країні, культурні пам'ятки, як Біг Бен, Тауерський міст, Букингемський палац та багато іншого.

 

Зустріч проходила англійською мовою в інтерактивному форматі та  супроводжувалася презентацією. Здобувачі були активним у дискусії маючи змогу застосовувати знання англійською мовою у практичному середовищі.

 

Віртуальна екскурсія Лондоном для всіх присутніх була  захоплюючою та пізнавальною.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

День туризму

27 вересня 2024 року здобувачі вищої освіти всіх спеціальностей Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ відзначили Всесвітній день туризму. Адже, туризм сприяє розвитку економіки, створенню нових робочих місць та зміцненню взаємозв’язків між народами.

 

Основна мета заходу:

  • розуміння сутності та значення туризму як галузі, яка сприяє економічному розвитку та добробуту населення;
  • туристична привабливість Закарпаття та України в цілому;
  • підтримка ініціатив здобувачів вищої освіти інституту.

 

До дискусії долучились  – заст. директора з науково-педагогічної роботи Наталія Василиха, завідувач кафедри менеджменту, підприємництва та торгівлі Тетяна Гуштан та гарант ОПП «Готельний і ресторанний менеджмент» Людмила Чобаль, які сфокусували увагу на туристичній привабливості, ресурсах і економічному змісту туристичної галузі та на важливості враховування здобувачами освіти при розгляді й наповненні освітніх компонент  освітньо-професійної програми «Готельний і ресторанний менеджмент». Такі дискусії дозволяють здобувачам освіти вільно висловлювати свої думки, слухати інших, аналізувати різні точки зору та формувати власні аргументи.

 

За ініціативи голови РСС Олександра Самсонова було проведено опитування серед здобувачів освіти через сканування QR-коду щодо опанування нових туристичних маршрутів по Ужгородському районі, а також проведено інструктаж – як підготуватися до подорожі. Любов до подорожей властива людській природі – вони допомагають нам відволіктися від буденності, очистити свідомість та знайти душевний спокій.

 

Дякуємо учасникам за цікаву комунікацію, яка сприяє розвитку, наповненості освітнього процесу та його інноваційності.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

З новим 2024-2025 навчальним роком!

02 вересня 2024 року у актовій залі Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбулося урочисте зібрання з нагоди свята Першокурсника та початку Нового навчального року. Хвилиною мовчання вшановували наших Героїв, тих, завдяки кому наше життя зігріте сонячним світлом і безхмарною, мирною блакиттю небес, тих, завдяки кому можемо розпочати 2024/2025 навчальний рік.

 

Здобувачів вищої освіти привітав директор інституту – Петро Петрович Гаврилко, та зазначив: «Нехай навчання у нашому інституті дасть вам нові перспективи та можливості. Наш дружній науково-педагогічний колектив, працівники усіх підрозділів докладуть усіх зусиль, щоб ваше навчання в інституті було цікавим, динамічним, комфортним, безпечним».

 

Також до привітань долучилися представниця Ради студентського самоврядування – Софія Махоткіна, заступник директора з науково-педагогічної роботи – Наталія Василівна Василиха, начальник навчально-методичного відділу – Іванна Станіславівна Шоля. Розповіли про структуру УТЕІ ДТЕУ, особливості освітнього процесу, культурне, спортивне життя інституту, про досягнення і здобутки студентів і випускників.

 

Бажаємо вам весело і легко вчитися, а також встигати в усіх сферах своєї життєдіяльності. Удачі, гарного настрою, бадьорості та позитиву на весь цей навчальний рік!

 

1

 

2

 

3

 

4

Онлайн-семінар "Правове регулювання корпоративної безпеки в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України"

5 червня 2024 року студенти Ужгородського торговельно-економічного університету різних спеціальностей брали участь в якості запрошених гостей в науковому онлайн-семінарі "Правове регулювання корпоративної безпеки в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України", організований Державним торговельно-економічним університетом. Платформою для дискусій була тема: "Недружнє поглинання (рейдерство) суб'єктів господарювання в умовах воєнного стану". Студенти покращили свої знання щодо субєктів, форми та способів рейдерства.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

Міжнародна науково-практична конференція «Фінансово-економічні, соціальні та правові аспекти розвитку регіонів: загрози та виклики»

24 травня 2024 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Фінансово-економічні, соціальні та правові аспекти розвитку регіонів: загрози та виклики». Участь у міжнародній науково-практичній конференції взяли понад 100 осіб з 6 закордонних та 35 українських закладів вищої освіти та організацій, зокрема науковці та фахівці-практики з Румунії, Словаччини, Польщі, Португалії та 15 міст України (Вінниці, Дніпра, Житомира, Івано-Франківська, Києва, Луцька, Львова, Миколаєва, Полтави, Рівного, Сум, Тернополя, Ужгорода, Харкова, Чернівців). Учасники підготували понад 100 тез доповідей.

 

Мета конференції – обговорення фінансово-економічних, соціальних і правових проблем регіонів та визначення перспектив розвитку в умовах воєнного стану.

 

Науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, обліку та оподаткування прийняли активну участь в даному заході. Представниками від кафедри в офлайн форматі були д.е.н. професор, завідувач кафедри Радміла ПІДЛИПНА, к.е.н., доцент Валерія СМОЧКО. В онлайн-режимі долучились до заходу к.е.н. професор Марія ЛАЛАКУЛИЧ, к.е.н. доцент Катерина ІНДУС, к.е.н. доцент Еріка ЮГАС, к.пед.н. доцент Мирослава БАБИНЕЦЬ, ст.викладач Марія СИМОЧКО.

 

Також прийняли участь в офлайн форматі ст.викладач кафедри менеджменту, підприємництва та торгівлі Володимир БЕДЗИР та к.тех.н. доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Юрій ПІДЛИПНИЙ.

 

На конференції обговорювались проблемні питання з таких напрямів:

1. Фінансова політика регіонального розвитку: пріоритети, тенденції, напрями реалізації.

2. Розвиток обліку, аналізу, аудиту та оподаткування в умовах регіональної інноваційної трансформації соціально-економічних систем.

3. Євроінтеграційні процеси в менеджменті, маркетингу та міжнародній логістиці.

4. Інформаційна та економічна безпека розвитку регіонів.

5. Інновації в готельно-ресторанній сфері як рушійна сила туристичного бізнесу.

6. Проблеми протидії корупції, фінансовим та економічним злочинам у період воєнного стану.

 

Після цікавих доповідей, активних їх обговорень та онлайн-дискусії було підведено підсумки міжнародної науково-практичної конференції та прийнято резолюцію.

 

Електронний збірник за посиланням:

http://chite.edu.ua/ua/content/download/subsection/nayka/konf_24_05_2024.pdf

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

VІІ Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «НАУКА ХХІ СТОЛІТТЯ: ВИКЛИКИ СЬОГОДЕННЯ»

16 травня 2024 року студенти УТЕІ ДТЕУ під керівництвом к.пед.н., доцента кафедри фінансів, обліку та оподаткування Мирослави БАБИНЕЦЬ, викладача англійської мови, прийняли участь  у VІІ Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції з іноземної мови «Наука XXI століття: виклики сьогодення», яка проводилася у Державному торговельно-економічному університеті, де представили тези на основі своїх досліджень. По завершенні конференції студенти отримали – сертифікати англійською мовою з вказаною темою свого дослідження.

  • Андрій Грабовчак та Владислав Данило студенти 1 курсу спеціальності «Менеджмент».
  • Євген Гадицький студент 1 курсу спеціальності «Облік та оподаткування».
  • Михайло Товтин студент 1 курсу спеціальності «Державні фінанси»
  • Володимир Нестеренко студент 2 курсу спеціальності «Обліку та оподаткування».

 

Інформація про студентську конференцію знаходиться на сайті ДТЕУ: https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=47219

 

Програма конференції: https://knute.edu.ua/file/MzEyMQ==/d82be033f2abbe80351dd124cf281222.pdf

 

Збірник знаходиться у відкритому доступі: https://knute.edu.ua/file/MzEyMQ==/8dd27f4346c8ee286ad74289d4501a27.pdf

 

Вітаємо учасників та наукового керівника к.пед.н., доцента Мирославу Миколаївну Бабинець, а також бажаємо успіхів у подальшій науково-дослідницькій роботі.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9