Круглий стіл «Особливості бюджетної політики в умовах воєнного стану»

6 квітня 2023 року відбувся круглий стіл «Особливості бюджетної політики в умовах воєнного стану». 

Співорганізаторами заходу виступили циклова комісія фінансово-облікових дисциплін ВСП «УТЕФК ДТЕУ» та кафедра фінансів УТЕІ ДТЕУ.

Програмою круглого столу були передбачені доповіді студентів про бюджету політику і її механізм в умовах воєнного стану. У своїх доповідях студенти розглянули питання податкових надходжень та видатків бюджетів, проаналізовали їх структуру та динаміку розвитку; механізм фінансування охорони здоров’я та наслідки військових дій. У ході виступів були проаналізовані причини і шляхи формування бюджетного дефіциту. Особлива увага приділялася ролі місцевих бюджетів.

Цікавим і змістовним був виступ стейкхолдера - директора Департаменту фінансів та бюджетної політики Ужгородської міської ради Лесі ГАХ, яка охарактеризувала зміни у структурі доходів і видатків міста Ужгорода, особливості їх фінансування, фінансову підтримку міста внутрішньо переміщеним особам.

Зустріч пройшла у доброзичливій атмосфері та конструктивного діалогу. Учасники круглого столу дійшли висновку, що в умовах воєнного стану перед фахівцями фінансової галузі постають серйозні виклики, але завдяки об’єднанню, силі духу вони будуть успішно подолані.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

Круглий стіл «Актуальні питання харчової промисловості та ресторанного бізнесу»

16 травня 2023 року в Ужгородському торговельно-економічному інституті був проведений круглий стіл на тему: «Актуальні питання харчової промисловості та ресторанного бізнесу» за ініціативи доцента кафедри технології і організації ресторанного господарства Сабадош Ганни Олександрівни. Учасниками були студенти спеціальності 181 «Харчові технології»  УТЕІ ДТЕУ, студенти ВСП «УТЕФК ДТЕУ» під керівництвом викладача технологічних дисциплін Кіреш Вікторії Василівни та запрошені гості: шеф-кухар ресторану «Невицький замок» – Ян Копін, су-шеф ресторану «Limoncello» Олександр Габак. Практичні поради від практиків-рестораторів та рекомендації були сучасними та цікавими. Під час заходу були розібрані такі питання:  як правильно складене меню допоможе підвищити продажі у ресторані, що таке маржинальні страви, як підвищити продажі маржинальних страв, cучасне устаткування, правила підбору, навчання персоналу технікам крос-продажів.

 

1

 

2

Фестиваль «Доброї їжі»

14 травня 2023 року в м. Львів відбувся фестиваль «Доброї їжі». Інститут Доброї Їжі Україна (GFI Ukraine) спільно із Департаментом агропромислового розвитку ЛОДА, Львівським торговельно-економічним університетом, Національною асоціацією громадського харчування NFA, Ужгородським національним університетом, Університетом Короля Данила (місто Івано-Франківськ) та Львівською Обласною Профспілкою АПК Львівщини запросили   долучитись до заходу представників Ужгородського торговельно-економічного інституту, директора УТЕІ ДТЕУ Гаврилко Петра Петровича, заступника директора Василиху Наталію Василівну, доцента кафедри технології і організації ресторанного господарства Сабадош Ганну Олександрівну, студентів спеціальності 181 «Харчові технології» Габак Олександра, Данканича Василя, Герц Олександру.

Місія фестивалю полягала в популяризації здорової  їжі та рецептів корисних страв; впровадженні нових сучасних підходів у альтернативній їжі; збереженні і вдосконаленні давніх традицій українського народу; поширенні корисної інформації про культуру приготування і споживання страв  з рослинної  сировини. Допускалися страви та кулінарні вироби без глютену, безлактозних продуктів, веганського та вегетаріанського спрямування.

Величезні глобальні виклики визначають наш час — зміна клімату, втрата біорізноманіття «шостого рівня вимирання», відсутність продовольчої безпеки для мільярдів людей, глобальні пандемії, війни та інші зростаючі ризики для здоров’я населення. Фахівці з продовольчої безпеки працюють над стабілізацією всіх ланцюжків постачання та зосереджені на запобіганні та пом’якшенні глобальних ризиків для здоров’я населення. Команда кафедри технології і організації ресторанного господарства презентувала та представила для дегустації 10 найменувань страв  та кулінарних виробів оздоровчого призначення, які були розроблені у лабораторії технології ресторанної продукції з рослинної сировини  Закарпатського регіону.

Була створена та прийнята заявка на приготування 100 страв без м’яса та яєць у Книгу Рекордів України. Рекорд був зафіксований з результатом 144 страви.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

Участь студентів УТЕІ ДТЕУ у І Всеукраїнському круглому столі з HR-менеджменту «Командна робота в умовах воєнного стану в Україні»

У межах обміну досвідом командної роботи в організаціях різних галузей та розвитку колаборації серед студентів закладів вищої освіти і бізнесу 5 травня 2023 року студенти Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ прийняли участь у роботі І Всеукраїнського студентського круглого столу з HR-менеджменту «Командна робота в умовах воєнного стану в Україні», який відбувся у Державному торговельно-економічному університеті за ініціативи кафедри менеджменту у форматі Zoоm-конференції. 

З вітальним словом до гостей та учасників круглого столу звернулась Наталія Притульська, перший проректор з науково-педагогічної роботи ДТЕУ, д-р тех. наук, професор, яка наголосила на важливості та актуальності трансформації командної роботи в умовах воєнного стану.

Учасників наукової події привітали, завідувач кафедри менеджменту ДТЕУ, професор Сергій Бай, а також модератори – професор кафедри менеджменту Валентина Жуковська та доцент кафедри менеджменту Ірина Миколайчук.

До роботи круглого столу активно долучились завідувач кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ, д.ек.н., професор Людмила Завідна, завідувач кафедри менеджменту Львівського торговельно-економічного університету, д.ек.н., професор Ольга Трут, завідувач кафедри менеджменту та поведінкової економіки Донецького національного університету ім. Василя Стуса, д.ек.н., професор Ольга Дороніна, доцент кафедри публічного управління та адміністрування Одеського національного технічного університету, к.ек.н., доцент Катерина Колеснікова.

У І Всеукраїнському круглому столі з HR-менеджменту «Командна робота в умовах воєнного стану в Україні» взяли участь більш ніж 100 зареєстрованих учасників з різних закладів вищої освіти України: Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ, Одеського національного технічного університету, Львівського торговельно-економічного університету, Донецького національного університету ім. Василя Стуса, Херсонського національного технічного університету, Миколаївського національного аграрного університету та Харківського торговельно-економічного фахового коледжу ДТЕУ.

Під час засідання круглого столу виступили з доповідями і представили презентації студенти: Олександр СЕРЕДЯК, здобувач 1 курсу ОС «магістр», група М-ГРМ 22д, Анна ГІВЧАК, здобувачка 1 курсу ОС «магістр», група М-ГРМ 22з (науковий керівник: д.ек.н., проф. Завідна Л. Д.); Віталій МИХАЛКО, здобувач 4 курсу ОС «бакалавр», група Б-ГРМ 19д (науковий керівник: д.ек.н., проф. Сусіденко В. Т.). 

Підводячи підсумки, учасники наукової події зробили висновок, що комунікація та співпраця ще ніколи не були настільки важливими та потрібними як в умовах війни, прояв інтересу учасників до доповідей студентів ще раз підтвердила – взаємодія та плідна праця на благо країни об’єднує не тільки студентів, а й увесь український народ!

В рамках проведеного І Всеукраїнському круглому столі з HR-менеджменту «Командна робота в умовах воєнного стану в Україні» здобувачі та наукові керівники отримають сертифікати.

Щиро дякуємо всім учасникам круглого столу за цікаві виступи та участь у дискусії! Бажаємо всім нам Перемоги!

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

Наукові здобутки студентів УТЕІ ДТЕУ на ІІ Міжнародній конференції «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики»

22 березня 2023 року в ДТЕУ на факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу відбулася ІІ Міжнародна студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики». 

Конференція зібрала понад 250 кращих представників молодої наукової еліти з провідних закладів освіти України та інших країн світу: Вінницький торговельно-економічний інститут ДТЕУ, Ужгородський торговельно-економічний інститут ДТЕУ, Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ, Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ, Львівський торговельно-економічний університет, Державний біотехнологічний університет (м. Харків), Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця, Національний транспортний університет, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Уманський національний університет садівництва, Національний університет харчових технологій, Національний авіаційний університет, Національний університет біоресурсів і природокористування України, ВСП «Київський торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ», Львівський національний університет природокористування, Миколаївський національний аграрний університет, Полтавський державний аграрний університет, Університет прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт та Бергхаймський коледж (Німеччина), Університет Трансільванії у Брашові (Румунія), Університет Гельсінкі (Фінляндія), Інженерний коледж Нойда (Індія).

Відкриття конференції відбулося зі вступного слова проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, д-ра екон. наук, професора Анжеліки Герасименко, яка наголосила на актуальності проведення конференції в умовах воєнного стану та викликів сьогодення.

До вітальних слів приєдналися декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу  д-р економ. наук, професор Надія Ведмідь, партнери заходу – Ян Брецко (директор Академії професійної освіти «Меркур», Словацька Республіка) та Натія Берідзе (доцент факультету туризму Батумського державного університету ім. Шота Руставелі, Грузія).

Актуальні презентаційні матеріали, представлені на пленарному засіданні та дискусійних платформах, сприяли активному обговоренню та висловленню думок учасників щодо реалій і європеїзації пріоритетів відновлення готельно-ресторанного та туристичного бізнесу у післявоєнний період. 

За результатами роботи ІІ Міжнародної студентської наукової конференції визначено переможців і нагороджено дипломами.

Вітаємо Середяк Олександра студента 1 курсу групи М-ГРМ 22д та наукового керівника Людмилу ЗАВІДНУ, д.е.н., проф., завідувача кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу УТЕІ ДТЕУ з отриманням Диплому І ступеня за доповідь «Смарт-технології та ІТ в сфері туризму і гостинності»

Домище Олександру студентку 4 курс групи Б-ГРМ 19д та наукового керівника Аллу МЕДЯНИК, канд. екон. наук, доц. з отриманням Диплому ІІ ступеня за доповідь «Гостинність рекреаційного потенціалу Закарпаття для відновлення сил військовослужбовців в умовах російської агресії».

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

До уваги студентів

Шановні студенти!

 

31.05.2021р. в Ужгородському торговельно-економічному інституті КНТЕУ відбудуться вибори голови ради студентського самоврядування.

 

Рада студентського самоврядування (далі – РСС) просить у період з 14.05. по 21.05 2021 р. подати пропозиції щодо участі у виборах голови РСС.

 

Для участі у виборах просимо подати відповідні заявки.

 

Кандидатам на вибори голови РСС представити органу студентського самоврядування наступні документи:

  • заява на участь у виборах;
  • автобіографія;
  • план-проспект розвитку студентського самоврядування в інституті;
  • фото.

 

 

За довідками звертатися за телефоном 0994193431.

 

 

РСС УТЕІ КНТЕУ

 

Кухня талантів

0.jpg

З 24.02 по 1.03. 2020  в  проекті «Кухня талантів», що реалізовується в рамках програми   «Еrasmus+»  прийняли участь студенти Ужгородського торговельно-економічного інституту разом з доцентом кафедри технологій та організації ресторанного господарства Сабадош Ганною Олександрівною.  Програма налічувала 28 учасників та п’ять опікунів з різний країн Європи, які  приїхали до мальовничого міста Горліца, Польща.  Програма налічувала низку кулінарних семінарів та заходів в яких студенти активно приймали участь.

 

Діяльність проекту - це розвиток кулінарних навичок, поглиблення знань про традиційні регіональні страви та кулінарні звички, а також заохочення молодих рестораторів до вивчення рецептів старовинних страв національної кухні , а також набуття нових компетенцій, що, у свою чергу, полегшить знайти себе на ринку праці. Ще однією метою було подолання культурних та мовних бар'єрів та вдосконалення навичок спілкування іноземною мовою серед учасників проекту.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

Міс УТЕІ 2019

Жіноча врода здатна розтопити кригу в людських серцях, зробити їх більш добрими і чуйними, допомогти забути про будні, постійні проблеми і перенестися в якийсь інший світ, який буде дарувати тільки усмішку і любов. Тому 23 грудня пройшов традиційний конкурс краси і грації «Міс УТЕІ КНТЕУ та УТЕК КНТЕУ». Компетентне журі оцінювало не лише зовнішність, а й розум та моральні якості дівчат, вміння себе подати. Перший вихід учасниць був у діловому стилі і запам’ятався усім яскравими образами учасниць. Далі пройшло представлення наших учасниць, де глядачі та журі більше познайомились з конкурсантками та оцінили їхні фотографії з життя. Прекрасним та надзвичайно насиченим був український вихід, де дівчата підкреслили свою українську вроду. Складнішим став інтелектуальний конкурс, де потрібно було дати відповідь на підступні питання, але всі впорались із завданням. В наступному виході дівчат їм допоміг відомий співак МОНАТІК, який створив чудову атмосферу своєю піснею - Когда ты проходишь мимо милая. Родзинкою шоу стало дефіле конкурсанток у вечірніх сукнях. Титул «Міс УТЕІ КНТЕУ - 2020» здобула Тороні Мирослава, І віце-міс стала Палешник Яна, ІІ віце-міс - Гайданка Анна.


Інші дівчата теж стали кращими у своїх номінаціях:Міс Глядацьких симпатій - Олександра Свисюк, Міс Ніжність –Клименко Вікторія , Міс Грація –Імедашвілі Ольга.


Вітаємо наших красунь!

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11