Фестиваль «Доброї їжі»

14 травня 2023 року в м. Львів відбувся фестиваль «Доброї їжі». Інститут Доброї Їжі Україна (GFI Ukraine) спільно із Департаментом агропромислового розвитку ЛОДА, Львівським торговельно-економічним університетом, Національною асоціацією громадського харчування NFA, Ужгородським національним університетом, Університетом Короля Данила (місто Івано-Франківськ) та Львівською Обласною Профспілкою АПК Львівщини запросили   долучитись до заходу представників Ужгородського торговельно-економічного інституту, директора УТЕІ ДТЕУ Гаврилко Петра Петровича, заступника директора Василиху Наталію Василівну, доцента кафедри технології і організації ресторанного господарства Сабадош Ганну Олександрівну, студентів спеціальності 181 «Харчові технології» Габак Олександра, Данканича Василя, Герц Олександру.

Місія фестивалю полягала в популяризації здорової  їжі та рецептів корисних страв; впровадженні нових сучасних підходів у альтернативній їжі; збереженні і вдосконаленні давніх традицій українського народу; поширенні корисної інформації про культуру приготування і споживання страв  з рослинної  сировини. Допускалися страви та кулінарні вироби без глютену, безлактозних продуктів, веганського та вегетаріанського спрямування.

Величезні глобальні виклики визначають наш час — зміна клімату, втрата біорізноманіття «шостого рівня вимирання», відсутність продовольчої безпеки для мільярдів людей, глобальні пандемії, війни та інші зростаючі ризики для здоров’я населення. Фахівці з продовольчої безпеки працюють над стабілізацією всіх ланцюжків постачання та зосереджені на запобіганні та пом’якшенні глобальних ризиків для здоров’я населення. Команда кафедри технології і організації ресторанного господарства презентувала та представила для дегустації 10 найменувань страв  та кулінарних виробів оздоровчого призначення, які були розроблені у лабораторії технології ресторанної продукції з рослинної сировини  Закарпатського регіону.

Була створена та прийнята заявка на приготування 100 страв без м’яса та яєць у Книгу Рекордів України. Рекорд був зафіксований з результатом 144 страви.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

У Вас недостатньо прав для коментування