Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
вул. Коритнянська, 4
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Україна
м. Ужгород, Православна набережна, 21-А
вул. Коритнянська, 4
Телефон: (0312) 65-82-45
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
14 травня 2023 року в м. Львів відбувся фестиваль «Доброї їжі». Інститут Доброї Їжі Україна (GFI Ukraine) спільно із Департаментом агропромислового розвитку ЛОДА, Львівським торговельно-економічним університетом, Національною асоціацією громадського харчування NFA, Ужгородським національним університетом, Університетом Короля Данила (місто Івано-Франківськ) та Львівською Обласною Профспілкою АПК Львівщини запросили долучитись до заходу представників Ужгородського торговельно-економічного інституту, директора УТЕІ ДТЕУ Гаврилко Петра Петровича, заступника директора Василиху Наталію Василівну, доцента кафедри технології і організації ресторанного господарства Сабадош Ганну Олександрівну, студентів спеціальності 181 «Харчові технології» Габак Олександра, Данканича Василя, Герц Олександру.
Місія фестивалю полягала в популяризації здорової їжі та рецептів корисних страв; впровадженні нових сучасних підходів у альтернативній їжі; збереженні і вдосконаленні давніх традицій українського народу; поширенні корисної інформації про культуру приготування і споживання страв з рослинної сировини. Допускалися страви та кулінарні вироби без глютену, безлактозних продуктів, веганського та вегетаріанського спрямування.
Величезні глобальні виклики визначають наш час — зміна клімату, втрата біорізноманіття «шостого рівня вимирання», відсутність продовольчої безпеки для мільярдів людей, глобальні пандемії, війни та інші зростаючі ризики для здоров’я населення. Фахівці з продовольчої безпеки працюють над стабілізацією всіх ланцюжків постачання та зосереджені на запобіганні та пом’якшенні глобальних ризиків для здоров’я населення. Команда кафедри технології і організації ресторанного господарства презентувала та представила для дегустації 10 найменувань страв та кулінарних виробів оздоровчого призначення, які були розроблені у лабораторії технології ресторанної продукції з рослинної сировини Закарпатського регіону.
Була створена та прийнята заявка на приготування 100 страв без м’яса та яєць у Книгу Рекордів України. Рекорд був зафіксований з результатом 144 страви.