Оголошення

Шановні здобувачі освіти!

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі Науково-практичної конференції: «Економіка та інновації: взаємодія, виклики, перспективи», яка відбудеться 20 березня 2025 року о 10:00 год.

Детальніше »

Адреса оргкомітету:

м. Ужгород, Православна набережна, 21-А, каб. А-212.

Контактний телефон:

099-343-74-22

Корисні посилання

 

gov hotl ua

 

Лекція-практикум: «Бісквіти та крем-чіз»

27 лютого 2025 р. на базі лабораторії технології виробництва продукції Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбулася лекція-практикум для здобувачів спеціальності «Харчові технології» на тему: «Бісквіти та крем-чіз», яку провела кондитер-технолог ТОВ «Полонинський хліб» Леся ПРОЦЮК.

 

Метою заняття було ознайомити здобувачів освіти з технологією приготування бісквітного тіста та крему-чіз, вивчити їхні властивості, застосування у кондитерському мистецтві, а також закріпити отримані знання на практиці.

 

У ході лекції здобувачі освіти ознайомилися з такими ключовими аспектами:

1. Бісквітне тісто:

- Види бісквітного тіста (класичне, шоколадне, масляне, медове тощо).

- Основні інгредієнти: яйця, цукор, борошно, розпушувач (за необхідності).

- Технологія приготування: метод збивання яєць, важливість температурного режиму, способи випікання.

- Основні помилки та методи їх уникнення (осідання бісквіту, сухість, нерівномірне пропікання).

2. Крем-чіз:

- Основні компоненти: вершковий сир (крем-сир), вершкове масло, цукрова пудра.

- Варіації крему-чіз: на вершках, на маслі, з додаванням шоколаду, карамелі, ягідного пюре.

- Технологія приготування: правила змішування інгредієнтів для отримання стабільної текстури.

- Використання крему-чіз у кондитерських виробах (прошарки тортів, вирівнювання, декор).

 

Під час заняття здобувачі отримали практичні навички:

- Приготували бісквітне тісто, дотримуючись правил збивання та випікання.

- Випекли бісквіт, проаналізували його текстуру, пружність і рівномірність пропікання.

- Підготували крем-чіз, дотримуючись технологічних вимог для досягнення стабільної консистенції.

- Виконали складання та оздоблення торта, застосовуючи набуті знання.

 

Отже, учасники лекції-практикуму здобули знання про правильну технологію приготування бісквіту та крему-чіз, навчились уникати поширених помилок та застосовувати отримані навички для створення якісних кондитерських виробів. Такі заняття є дуже цікавими і пізнавальними для здобувачів освіти, оскільки вони мотивують їх до практичного застосування і допомагають при вивченні таких дисциплін: «Технології виробництва кулінарної продукції» та «Технології кондитерських борошняних виробів».

 

Зустріч організувала Леся КАГАНЕЦЬ-ГАВРИЛКО.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15