Корисні посилання

 

gov hotl ua

 

Кафедра фінансів, обліку та оподаткування

Професійний розвиток. «SMM В освіті як суперсила медіабрендування»

Сучасна освіта передбачає необхідність вивчення якісно нових інструментів креативної взаємодії з соціальними медіа, у тому числі йдеться про використання стратегій SMM просування в соцмережах та медіабрендування, створення цікавого освітнього контенту й формування якісної, відкритої, мотивуючої комунікації зі стейкголдерами освітнього процесу на різноманітних платформах сучасних соціальних мереж.

 

Фокус уваги: це вивчення та використання інструментів взаємодії з соціальними медіа, стратегії SMM для ефективної освітньої комунікації й медіабрендування, а також створення цікавого освітнього контенту як для здобувачів освіти – студентської аудиторії, так і для інших стейкголдерів освітнього процесу.

 

Ужгородський торговельно-економічний інститут ДТЕУ сприяє професійному розвитку викладачів, враховуючи сучасні виклики, щоб забезпечити ефективну комунікацію закладу із потенційними роботодавцями, стейкхолдерами, здобувачами освіти, а й відповідно бути в ногу з часом.

 

1

Науково-прикладний семінар з «Енергетичного менеджменту»

14 червня 2024р. відбувся науково-прикладний семінар з «Енергетичного менеджменту». В рамках договору про співробітництво та на запрошення д.е.н., професора кафедри менеджменту Львівського торговельно-економічного університету Ірени СВИДРУК до даного заходу долучилися д.е.н., професор, завідувач кафедри фінансів, обліку та оподаткування Радміла ПІДЛИПНА, та здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент Олександр КАБАЛЬ.

 

Спікер заходу - фахівець з енергетичного менеджменту, сертифікований коуч-біоенергетик Катерина МАРТИНЕНКО.

 

Спікер наголосила, що знання з енергетичного менеджменту важливі у фінансовому менеджменті з кількох причин. По-перше, енергетичні витрати можуть значно вплинути на фінансовий стан підприємства, тому розуміння оптимального використання енергії може допомогти знизити витрати і підвищити прибутковість. Крім того, знання про ринок енергії та його тренди можуть допомогти в управлінні ризиками та прийнятті стратегічних рішень у фінансовому плануванні підприємства. Таким чином, знання з енергетичного менеджменту може стати важливим активом для успішного фінансового менеджменту.

 

Учасники зацікавлено слухали, жваво вирішували змодельовані ситуації, робили висновки. За результатами семінару учасники отримали Сертифікати.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

Круглий стіл на тему «Правове регулювання цифрової економіки: правові інструменти, можливості та виклики»

21 листопада 2023 року студенти гуртка «Споживач» під керівництвом доцента УТЕІ ДТЕУ брали участь у шостому щорічному студентському круглому столі на тему «Правове регулювання цифрової економіки: правові інструменти, можливості та виклики», що був організований Державним торговельно-економічним університетом. Тематичними панелями заходу були:

1. Цифрова трансформація ЄС та України: законодавство, стратегія, політика, інструменти та рішення.

2. Цифрова економіка в умовах правового режиму воєнного стану: загрози, виклики та перспективи. 

3. Правове регулювання цифрової безпеки.

4.Правове  забезпечення приватних і публічних інтересів в умовах цифрової економіки

 

Студенти покращили свої знання у зазначених сферах правового регулювання цифрової економіки. З доповідями під науковим керівництвом доцента Ірини Алмаші  успішно виступили студенти 1 курсу УТЕІ ДТЕУ Олександр Каретін з доповіддю на тему: «Інтернет-торгівля в Україні: правове регулювання та новели законодавства» та Алла Ковач з доповіддю на тему: «Інтернет-банкінг в Україні: історико-правовий аспект».

 

Студенти жваво брали участь в дискусії, виявляли неабиякий інтерес до доповідей, обмінювалися думками, знаннями та набутим досвідом.

 

1

 

2

 

3

 

4

Онлайн-семінар «Правове регулювання корпоративної безпеки в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України»

05.06.2024 року студенти гуртка «Споживач», в тому числі здобувачі вищої освіти ОП, брали участь у науковому онлайн-семінарі «Правове регулювання корпоративної безпеки в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України». Платформою для дискусії була тема: «Недружнє поглинання (рейдерство) суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану».  Здобувачі вищої освіти ОП якісно покращили свої знання у даній сфері.

 

1

 

2

 

3

 

4

Логістика майбутнього: ефективні рішення для торгівлі

18 квітня 2024 року викладач кафедри менеджменту, підприємництва та торгівлі доцент Наталія ВАСИЛИХА та магістрант Василь ВОЛОШИН взяли участь у II Міжнародній науково-практичній конференції «Логістика майбутнього: ефективні рішення для торгівлі», яка проходила в он-лайн форматі на базі кафедри торговельного підприємництва та логістики Державного торговельно-економічного інституту.

 

Учасниками заходу були відомі науковці та практики. Під час конференції спікерами було висвітлено актуальні питання у сфері торгівлі та логістики: Нові виклики у підготовці фахівців з логістики: компетентності, затребувані ринком; Логістика: нова реальність; Building career in one company: from a trainee to sales & marketing manager in ace logistics.

 

За результатами конференції опубліковано тези.

 

Вся інформація про II Міжнародну науково-практичну конференцію «Логістика майбутнього: ефективні рішення для торгівлі» опублікована на сайті Державного торговельно-економічного університету за посиланням https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=47300

 

1

 

2