Корисні посилання

 

gov hotl ua

 

Кафедра фінансів, обліку та оподаткування

Планування відпустки для активного викладача «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів»

Науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, обліку та оподаткування  успішно закінчити курс «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів», через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus та навчилися  застосовувати теоретичні знання на практиці у викладанні та науковому керівництві.

 

Програма підвищення кваліфікації передбачала опрацювання таких тем:

1. Концепція академічної доброчесності у вищій освіті.
2. Методика викладання: сприяння академічній доброчесності.
3. Дизайн освітніх програм та курсів з фокусом на академічну доброчесність.
4. Основи академічного письма та доброчесності.
5. Дизайн системи оцінювання для підвищення академічної доброчесності.
6. Наукове керівництво та розвиток культури академічної доброчесності.

 

За результатами проходження навчання науково-педагогічні працівники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації та новий досвід з питань імплементації академічної доброчесності в освітній процес Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ.

 

1

 

2

 

3

 

4

Круглий стіл на тему «Основні тенденції формування та реалізації фінансової та облікової політики країни в умовах війни та повоєнного відродження економіки»

6 червня 2024 року кафедрою фінансів, обліку та оподаткування разом з цикловою комісією фінансово-облікових дисциплін ВСП «Ужгородський торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» проведено круглий стіл на тему «Основні тенденції формування та реалізації фінансової та облікової політики країни в умовах війни та повоєнного відродження економіки».

 

Захід розпочала Валерія СМОЧКО, голова циклової комісії ВСП «УТЕФК ДТЕУ», яка зазначила актуальність тематики круглого столу та побажала успіхів студентам у наукових дослідженнях.

 

Радміла ПІДЛИПНА, завідувачка кафедри фінансів, обліку і оподаткування УТЕІ ДТЕУ, зазначила, що спілкування фахівців-практиків зі студентами на актуальні проблеми сьогодення є важливим аспектом освітнього процесу.

 

З цікавими доповідями виступили колишні випускники, а сьогодні провідні спеціалісти, які мають багаторічний досвід з проблематики дослідження:

  • Віталія МАТЬОВКА – заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з юридичних осіб Головного управління Державної податкової служби  у Закарпатській області (тема доповіді «Податкові послаблення як ефективний інструмент для стимулювання економіки та сприяння її відновлення»);
  • Христина ВЕЛЬГОШ - бухгалтер, співзасновник бухгалтерської компанії «Облік» (тема доповіді «Зміни облікової політики в умовах війни»);
  • Василь ГАНГУР - оцінювач, волонтер, спеціаліст ведення обліку неприбуткових установ (тема доповіді « Післявоєнна економічна реконструкція: стратегічні зміни у фінансовій та обліковій політиці для відновлення інфраструктури, відновлення довіри інвесторів та стимулювання економічного зростання»).

 

З доповідями виступили також студенти:

  • спеціальності 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок: Станіслав ДОБОШ – «Бюджетна політика соціально-економічного розвитку регіону» та Максим КАН – «Місцевий бюджет, його значення і роль у соціально-економічному розвитку території»;
  • спеціальності 071 Облік і оподаткування: Софія МАХОТКІНА – «Тренди бухгалтерського аутсорсингу 2023 крізь призму війни в Україні».

 

1

 

2

 

3

 

Наприкінці зустрічі заступник директора з навчальної роботи ВСП «УТЕФ ДТЕУ»  Оксана РАТІ подякувала запрошеним гостям за традиційну співпрацю в процесі підготовки фахівців спеціальностей «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», відзначили значущість засідання і висловили сподівання на подальшу взаємодію на освітянській ниві.

 

4

 

 

5

 

6

 

Щиро вдячні кожному доповідачеві та кожному учаснику,

за цікаві доповіді, запитання та дискусії!

Лекція-семінар «Управління та стратегія розвитку торговельної мережі»

2 травня 2024 року студенти спеціальності 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок мали нагоду послухати лекцію-семінар на тему: «Управління та стратегія розвитку торговельної мережі» від практика Дар’ї КОРНИЙЧУК. Лекція - семінар відбулася в рамках угоди про співпрацю Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ з ТОВ «СІЛЬПО-ФУД» та доцента кафедри менеджменту, підприємництва та торгівлі Наталії ВАСИЛИХИ.

 

Студенти мали змогу ознайомитися з історіє розвитку кампанії ТОВ «СІЛЬПО-ФУД», засобами та інструментами ефективного менеджменту на підприємстві та інноваційно-стратегічними аспектами управління його розвитком.

 

Теоретичний виклад лекторка підкріпила прикладами із професійної діяльності, що викликало непідробне зацікавлення у всіх присутніх і жваве обговорення.

 

Висловлюємо щиру подяку Дар’ї КОРНИЙЧУК

і сподіваємося на подальшу співпрацю!

1

 

2

 

3

Науковий семінар «Науково-методичні аспекти викладання фахових дисциплін»

23 травня 2024 року науковці кафедри фінансів, обліку та оподаткування д.е.н. професор, завідувач кафедри Радміла ПІДЛИПНА та к.е.н. доцент Валерія СМОЧКО разом з кафедрою фінансів, обліку та оподаткування Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ під керівництвом д.е.н. професором Аллою ЧОРНОВОЛ провели міжвузівський науковий семінар «Науково- методичні аспекти викладання фахових дисциплін»

 

Захід відбувся в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ.

Учасники наукового семінару обговорили методику викладання дисциплін в умовах сучасної освітньої парадигми. 

Також присутні розглянули питання підвищення ефективності персоналізованого навчання та особливості використання штучного інтелекту в навчальному процесі.

 

Висловлюємо щиру подяку за співпрацю, а також за можливість брати участь у наукових заходах такого високого рівня колегам з ЧТЕІ ДТЕУ!

 

1

 

2

 

3

VІ Міжнародна студентська наукова конференція «ДІДЖИТАЛІЗАЦІЯ НАУКИ ЯК ВИКЛИК СЬОГОДЕННЯ»

3 травня 2024 року учасник студентського наукового гуртка «Фінансово-обліковий простір» прийняв участь в VІ Міжнародній студентській науковій конференції «Діджиталізація науки як виклик сьогодення», де студент презентував свою тезу та дослідження. По результатам конференції студент отримав - сертифікат, науковий керівник – подяку.

  • Ніколас ДЕМЧАК – студент ІІ курсу спеціальності 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок (науковий керівник к.е.н. доцент Еріка ЮГАС).

 

Збірник знаходиться у відкритому доступі:

https://archive.liga.science/index.php/conference-proceedings/issue/view/77

 

Вітаємо учасника та керівника, а також бажаємо успіхів у подальшій науково-дослідницькій роботі.

 

1

 

2