Корисні посилання

 

gov hotl ua

 

Кафедра менеджменту, підприємництва та торгівлі

Цінність книги в житті людини

Бібліотека - це той храм, де завжди

 народжується і зберігається духовність.

 Пам'ятаймо, що у давнину бібліотеку

 називали «дім життя», «притулок мудрості»,

«аптека для душі».

В. Сухомлинський.

 

 

30 вересня 2024 р. в рамках відзначення особливого та значущого свята - Всеукраїнський День бібліотекв Ужгородському торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся тематичний захід «Цінність книги в житті людини».

 

Під час зустрічі науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, обліку та оподаткування та здобувачі вищої освіти спеціальностей 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок та 071 Облік і оподаткування поділилися своєю підбіркою книг, роздумами та рефлексіями, дехто додав до свого читацького списку нові рекомендації.

 

Даний захід - це чудова можливість поспілкуватись у невимушеній та дружній атмосфері, прислухатись одне до одного та почерпнути щось нове.

 

  1

 

2

 

3

 

4

Гостьова лекція на тему « єОселя – програма доступного кредитування житла»

20 вересня 2024 року для здобувачів освітньо-професійної програми «Державні фінанси» та Облік і оподаткування» було проведено гостьову лекцію на тему «єОселя – програма доступного кредитування житла», яка дала змогу отримати практичні знання та поглибити теоретичні   у відповідній галузі.

 

На гостьову лекцію були запрошені:

  • Владислав ВАСИЛИНЕЦЬ - менеджер департаменту кредитування АТ КБ «Приватбанк»
  • Зоряна РУДА та Ксенія ПОВХАНИЧ – ріелтори м. Ужгород, які спеціалізуються на продажі житла за програмою «єОселя».

 

Модератор – Радміла ПІДЛИПНА, д.е.н., професор, завідувач кафедри фінансів, обліку та оподаткування.

 

Під час лекції здобувачі ознайомилися з особливостями реалізації Державної програми доступного кредитування житла єОселя, а також з алгоритмом отримання кредиту. Лектори відмітили, що подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю. На лекції було змістовно представлено, та під дискусії обговорено: основні умови програми, вимоги щодо віку житла, яке можна взяти в іпотеку, обмеження щодо вартості житла, на яке виділяється іпотека, обов’язкові додаткові платежі для укладання договору.

 

Практикуючі ріелтори зосередили увагу на особливостях з якими зіштовхуються на практиці.

 

Лекція викликала неабияку зацікавленість у здобувачів. Учасники гостьової лекції брали активну участь в обговоренні теми. Обговорення було динамічним і плідним, що сприяло поглибленню знань та розумінню предмету лекції.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

Дякуємо запрошеним гостям за цікаву та змістовну лекцію!

Сподіваємося на подальшу співпрацю!

Особлива подяка нашим захисникам та захисницям, які боронять нас та надають можливість продовжувати наукову та навчальну діяльність на користь нашої країни!

Ознайомлення здобувачів вищої освіти з ОПП «Державні фінанси» та ОПП «Облік і оподаткування»

2 вересня 2024 року для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок та 071 Облік і оподаткування проведена ознайомча лекція.

 

Гарант ОПП «Державні фінанси» Катерина ІНДУС та гарант ОПП «Облік та оподаткування» Марія ЛАЛАКУЛИЧ ознайомили здобувачів вищої освіти з блоками освітніх компонентів, їх особливостями, спрямованістю на формування інтегральної, загальних і спеціальних компетентностей; обов’язковими і вибірковими дисциплінами, порядком їх вивчення та вибору, загальними заходами контролю, вимогами до якості знань.

 

Завідувач кафедри Радміла ПІДЛИПНА, зауважила, що такі щорічні зустрічі сприяють розумінню мети освітньо-професійних програм, ефективному навчальному процесу, де поєднуються підходи теоретичної, практичної та компетентної підготовки високопрофесійних фахівців. 

 

Після виступів зі здобувачами було проведено бесіду щодо їх прав, обов’язків і відповідальності.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

Онлайн тренінг «Upgrade your NMT Toolkit: Підготовка до іспиту на рівні PRO»

10 та 16 липня 2024 року, к.пед.н., доцент кафедри фінансів, обліку та оподаткування,  викладач англійської мови Мирослава БАБИНЕЦЬ прийняла участь в онлайн тренінгу Upgrade your NMT Toolkit: Підготовка до іспиту на рівні PRO. Онлайн-тренінг складався з двох частин:

Частина 1 «Reading» охоплювала підготовку до завдань з читання.

Спікер: Вікторія Колесник, методистка видавництва MM Publications

Частина 2 «Use of English» охоплювала підготовку до лексико-граматичних завдань.

Спікер: Яна Свердлюк, методистка-консультантка видавництва «Лінгвіст».

 

На тренінгу були розглянуті лексичні та граматичні теми з англійської мови, затверджені Міністерством освіти і науки України, на рівні володіння іноземною (англійською) мовою B1 та B2, виділено типи читання: оглядовий та пошуковий, які використовуються для виконання завдань: заповнення пропусків в тексті чи встановлення відповідності, завдання формату multiple choice, запропоновано інтерактивні платформи для підготовки та матеріали іноземних видань.

 

На завершення тренінгу були видані сертифікати учасникам.

 

1

Планування відпустки для активного викладача «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів»

Науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, обліку та оподаткування  успішно закінчити курс «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів», через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus та навчилися  застосовувати теоретичні знання на практиці у викладанні та науковому керівництві.

 

Програма підвищення кваліфікації передбачала опрацювання таких тем:

1. Концепція академічної доброчесності у вищій освіті.
2. Методика викладання: сприяння академічній доброчесності.
3. Дизайн освітніх програм та курсів з фокусом на академічну доброчесність.
4. Основи академічного письма та доброчесності.
5. Дизайн системи оцінювання для підвищення академічної доброчесності.
6. Наукове керівництво та розвиток культури академічної доброчесності.

 

За результатами проходження навчання науково-педагогічні працівники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації та новий досвід з питань імплементації академічної доброчесності в освітній процес Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ.

 

1

 

2

 

3

 

4