Вступ-2024

До уваги вступників! 

До 11 квітня триває реєстрація на НМТ.

Детальніше »

 

gov hotl ua

 

Конкурс українських регіональних кухонь в м. Києві

DSC 7747 26 вересня 2015 года в Київському національному торговельно-економічному університеті відбулось святкування Міжнародного дня туризма і Дня туризма в Україні. Почесними гостями заходу були: радник Міністра аграрної політики і промисловості України Лиев Александр Сергеевич, керівник Київської міської адміністрації Тараненко Антон Павлович, заступник керівника Центра розвитку туризма Київської обласної державної адміністрації Кирилл Воронин.  До святкування приєднались також обособленные структурні підрозділи із Житомира, Винниці, Харькова, Ужгорода, Чернівців і Одеси.
В рамках святкування відбувся кулінарний конкурс фестиваль українських регіональних кухонь. Ужгородський торговельно-економічний інститут представила команда «Creative cooks» , в складі якої прийняли участь студенти 2 курсу напрямку підготовки : «Харчові технології та інженерія» Семчук Володимир, Коціпак Михайло, студентка 4 курсу «Технології в ресторанному господарстві» Дудинська Вікторія  та студент 3 курсу спеціальності: «Менеджмент туристичного та готельно-ресторанного бізнесу» Кляп Василь. Учасники обрали 2 основні страви (м’ясна, рибна) та напій, які є традиційними (автентичними) для регіону України, з якого приїхала команда. 


Кожна страва готувалась у кількості не менше 3 порцій (маса порції – до 200 г, для журі; для презентації; для гостей).
 Роботу учасників оцінювало журі, яке складалось з висококваліфікованих та незалежних експертів.
Оцінювання в приготуванні страв проводилось за наступними критеріями: презентація (сервірування, оформлення, стиль, оригінальність) – 1-10 балів; гармонійність страви (поєднання компонентів) – 1-10 балів; готовність головного компонента (на розріз, візуально) – 1-10 балів; консистенція страви (соковитість, ніжність) – 1-10 балів. Учасники команди, після приготування страв мали представити команду та приготовлені страви у національному костюмі регіону України, з якого приїхала команда.
За підсумками команда «Creative cooks» здобула срібну медаль. Представлені страви були виготовлені по рецептам з книзі Гаврилко П.П. «Закарпатська кухня». переважно з використанням регіональної сировини. Страви були багатокомпонентними та колоритними,які зацікавили глядачів та учасників з інших регіонів.