Міжнародний кулінарний фестиваль «BESTCookFEST»-2015

22222222222 З 4 по 6 листопада 2015 року в м.Києві проходив І Міжнародний кулінарний фестиваль «BESTCookFEST»-2015  – грандіозний захід для фахівців ресторанного господарства. Фестиваль «BESTCookFEST»-2015 проводився в рамках Міжнародного експофоруму ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» з нагоди започаткування діяльності громадської спілки «Український кулінарний союз».

Під час проведення фестивалю фахівці з різних країн світу продемонстрували високий рівень кулінарної майстерності, професійний досвід та ноу-хау кулінарного мистецтва, які в подальшому будуть запроваджені в практичну діяльність закладів ресторанного господарства.

 

Суддями змагань стали всесвітньо відомі зірки кулінарного мистецтва, які є акредитованими фахівцями  WACS, World Association of Chefs' Societies:

  • Томас Гуглеру (Thomas Gugler, Саудівська Аравія),
  • Аніл Гровер (Anil Grover, Індія),
  • Роман Давід Таубер (Roman David Tauber, Польща),
  • Іво Андрік (Ivo Andric, Сербія),
  • Cаркіс Якубян (Sarkis Yakubyan) та Джозеф Арбід  (Yuosef Arbid, Ізраїль),
  • Марія Шрамко (Ісландія),
  • Сефер Япіджі (Sefer Yapici, Туреччина),
  • Eріх Главіца (Erich Glavica, Хорватія), 
  • Йосипу Царевич (Австрія),
  • Мімоза Балла (Mimoza Balla, Албанія),
  • Людмила Радченко, Анна Гасанова, В'ячеслав Совенко, Віктор Тимчишин, Максиму Храмов, Любов Чуницька, Сергій Калінін, Денис Комаренко, Тетяна Забігайло, Галина Лосєва (Україна).

Директор Ужгородського інституту Гаврилко Петро Петрович з ентузіазмом підтримав ідею ректора університету професора Мазаракі Анатолія Анатолійовича провести І Міжнародний кулінарний фестиваль «BestCookFest-2015» на теренах України на високому авторитетному рівні.

В Ужгороді нелегко було підібрати фахівців кулінарної справи, які б відважилися на участь в змаганнях які будуть оцінювати судді із світовими іменами. Виручили студенти кафедри технології і організації ресторанного господарства. Завідувач цієї кафедри кандидат технічних наук Сабадош Ганна Олександрівна взяла на себе велику відповідальність, щоб підготувати хлопців до участі в конкурсі.

Робота з карамелі (Halloween) в АРТ-класі Штефаньо Валентина Павловича (заочно навчається в магістратурі УТЕІ КНТЕУ) яка не мала конкурентів в Україні оцінена найвищими балами та отримала Диплом І ступеня.

Достойно виступила наша команда кухарів “Creative Cooks” у складі Цап Василя, Петренко Андрія та Лапко Василя.

В номінації «Краща команда шеф-кухарів 2015» наша команда отримала 60,6 балів із 100, що є 9 результатом серед 14 команд-учасниць. Нашим хлопцям вдалося випередити не лише деякі команди з України, а і Туреччини та Ізраїлю.

В номінації  «Кращий шеф-кухар» (категорія Р) Цап Василь (нині працює шеф-кухарем туристичного комплексу «Богольва»), отримав 59,9 балів, що є 6-им результатом із 13 учасників. В номінації  «Страви з риби» (категорія С3) Лапко Василь отримав 61 бал, а Петренко Андрій – 60,5 бала, що є 6-м та 7-м результатом серед 14 учасників.

 

Переклад технологічної документаціїта та спілкування англійською з членами журі забезпечувала Сабадош Антоніна, а команду доставив і представив у м.Києві заступник директора УТЕІ КНТЕУ доцент Кляп Михайло Петрович.