Корисні посилання

 

gov hotl ua

 

Участь у Всесвітній кулінарній олімпіаді

емблема Викладач Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ – серед учасників Всесвітньої кулінарної олімпіади !

22–25 жовтня 2016 року в м. Ерфурт (Німеччина) проходила ,Всесвітня кулінарна олімпіада-2016. В складі Української делегації від Київського національного торговельно-економічного університету як експерт в престижній олімпіаді прийняла участь викладач Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ кандидат економічних наук, доцент ДОМИЩЕ-МЕДЯНИК Алла Михайлівна.

Всесвітня кулінарна олімпіада – найпрестижніший гастрономічний захід серед професіоналів (кухарів, готельєрів, рестораторів, кондитерів, постачальників HoReCa), що проводиться у рамках Міжнародної виставки у сфері готельно-ресторанного бізнесу та кейтерингу Inoga-2016. Кулінарні змагання відбуваються раз на 4 роки і вважаються найбільшим з’їздом кухарів на планеті. Перша олімпіада кухарів відбулася в Німеччині в 1900 році.

Цьогоріч в м.Ерфурт  демонстрували свою майстерність близько 2000 кухарів із 52 країн світу. Олімпіаду відвідало більше 25 тис. глядачів. В історії Всесвітньої кулінарної олімпіади українська команда, яка вперше взяла участь у змаганнях, продемонструвала великі успіхи.  Так за підсумкамии Олімпіади представники України вибороли : 2 золоті, 4 срібні, та 1 бронзову медалі. Ріске Людмила (золотий призер) та Русин Наталія (срібний призер) - студенти КНТЕУ освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр" спецівльності "Готельно-ресторанна справа". Рибчук Лариса (срібний призер) - аспірант кафедри технології і організації ресторанного господарства КНТЕУ.

Українська делегація ознайомилася з особливостями підготовки та умовами участі в Міжнародному кулінарному конкурсі з метою гідного представлення Національної олімпійської збірної з кулінарного мистецтва на наступній Всесвітній кулінарній олімпіаді–2020.

Участь національної команди кухарів у Всесвітній кулінарній олімпіаді сприяла формуванню іміджу України серед міжнародної кулінарної спільноти, підвищенню зацікавленості до національних кулінарних традицій, обміну професійним інноваційним досвідом, популяризації країни на міжнародному рівні.

20161025 190045 resized

20161025 185528 resized

20161025 152253 resized

20161025 160118 resized

20161025 172902 resized