СУЧАСНА АВТЕНТИЧНА ЇЖА В МІСТІ НАД УЖЕМ

1 Вперше, ужгородські студенти разом із партнерами зі Словаччини презентували страви автентичної кухні у сучасній інтерпретації. Три команди з Ужгорода і ще одна зі Словаччини представили свої кулінарні витвори гостям.  

Організатори

- Akademia odborneho vzdelavania MERKUR n.o. (Директор Ян БРЕЦКО)

- Ужгородський торговельно-економічний інститут КНТЕУ (Директор Петро ГАВРИЛКО)

- Ужгородський торговельно-економічний коледж КНТЕУ (Директор Лариса ПАВЛЮК)

Мета

- популяризація творчих досягнень у галузі ресторанного господарства, втілення креативних ідей для розширення  ассортименту кулінарних страв;

- сприяння підвищенню професійної майстерності кухарів,  обмін професійним досвідом, вдосконалення традиційних та розробка нових напрямів в технології кулінарних страв ;

- становлення професійних творчих відносин між навчальними закладами Словаччини та України в галузі ресторанних технологій.

Робота кухарів була організована в лабораторії «Технологія продукції ресторанного господарства» Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ.

Фото 2 Сабадош ( Команда студентів УТЕІ КНТЕУ працює під керівництвом к.тех.наук, доцента САБАДОШ Анни Олександрівни)

Фото 3 УКТ

(Команда студентів УТЕК КНТЕУ працює під керівництвом викладача ПЕРЕБЗЯК Марії Михайлівни)

Презентація страв організована у залі інституту під керівництвом ТАЛАПИ Стефана Юрійовича із залученням студентів. Зауважимо, що організувати подачу страв та провести їх дегустацію у неспеціалізованому приміщенні (кейтерінг) – ще одна з проблем, яку навчають вирішувати в Ужгородському торговельно-економічному інституті КНТЕУ.

Фото 4 Талапа (Команда студентів під керівництвом викладача інституту ТАЛАПИ Стефана Юрійовича готова до прийому гостей)  

Участь команди кухарів зі Словаччини та презентацію сучасного теплового устаткування для закладів ресторанного господарства запропонував та забезпечив директор Академії професійної підготовки у сфері ресторанної індустрії MERKUR n.o. – Я н БРЕЦКО.

Фото 5 Організатори

(Зліва на право : Валентин ШТЕФАНЬО, дружина та донька Яна БРЕЦКО, заступник директора УТЕІ КНТЕУ Михайло КЛЯП перед початком презентації)

За роботою кухарів, подачею страв та десертів спостерігали запрошені студенти Мукачівського державного університету (декан факультету туризму та готельно-ресторанного бізнесу Мукачівського державного університету, кандидат географічних наук, доцент Тетяна ЛУЖАНСЬКА та завідувач кафедрою готельно-ресторанної справи Мукачівського державного університету д.е.н., професор Ольга МІЛАШОВСЬКА ) а також студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ (завідувач відділенням - Надія ШУКМАР).

З роботою лабораторії технології продукції ресторанного господарства ознайомилися: декан факультету туризму та міжнародних комунікацій Ужгородського національного університету кандидат географічних наук, доцент Наталія ГАБЧАК, директор Ужгородського вищого професійного училища торгівлі і технологій харчування Віктор КОЩАК, директор Ужгородського вищого торговельно-економічного училища КНТЕУ Лідія ГОНДОРЧИН, директор санаторно-оздоровчого комплексу “Termal Star” Ярослав АНТАЛОВСЬКИЙ, технолог СКК «Деренівська купіль» - Наталія БІЛЕЦЬКА та інші запрошені керівники ресторанів та готельно-ресторанних комплексів.

Для присутніх викладачів, студентів та запрошених учасників заходу керівник фірми з дестрибюції техніки для гастрономії “GastmaMarcel ZLACKY (м.Кошице, Словаччина) представив презентацію сучасного устаткування для кулінарів.

Фото 6 Марцел ЗЛАЦКИЙ

(Керівник фірми “GastmaMarcel ZLACKY (м.Кошице, Словаччина) разом з перекладачем проводить презентацію сучасної техніки для кулінарів)

На завершення гості та запрошені учасники мали змогу скуштувати понад різних 12 страв та ресторанних десертів, які були виготовлені за оригінальними аутентичними рецептами з використанням новітнього устаткування.

Страви 2 Страви 4
Страви 5 Страви 6

У присутності консула Словацької Республіки в м.Ужгороді пані Яни ДВОРЕЦЬКОЇ, представників обласної державної адміністрації, вищих навчальних закладів, керівників туристичного та готельно-ресторанного бізнесу Закарпатської області окреслені перспективи подальшої співпраці щодо підготовки фахівців у сфері послуг для готельно-ресторанного бізнесу, надання широких можливостей проходження практики студентів у туристично-готельних комплексах як України, так і Словаччини.

 Дивитись весь альбом...