Вступ-2024

До уваги вступників! 

До 11 квітня триває реєстрація на НМТ.

Детальніше »

 

gov hotl ua

 

Про відзначення Дня охорони праці в Ужгородському торговельно-економічному інституті КНТЕУ

28 квітня 2021 року відзначається Всесвітній день охорони праці. В Україні цей день затверджений указом Президента України від 18.08.2006 р. №685/2006 з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до масштабів проблем у сфері охорони праці та запобігання нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. У 2021 р. цей день проходить під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР». В УТЕІ КНТЕУ відбувся «круглий стіл» за таким гаслом. У «круглому столі» взяли участь:

 

Гаврилко П.П. – директор УТЕІ КНТЕУ, к.е.н., професор, який повідомив, що відзначення Всесвітнього дня охорони праці бере початок з 1989 року, коли вперше американські та канадські робітники відзначили День пам’яті загиблих та постраждалих працівників на робочому місці. Сьогодні цей день відзначається з метою запобігання нещасних випадків та зниження ймовірності захворювань на робочому місці, зазначив, які заходи в інституті реалізовано для збереження життя і здоров’я працівників і студентів

 

Бедзир В.С. – заступник директора з адміністративно-господарської діяльності, який у своєму виступі зазначив, що національна культура охорони праці – це повага до прав на безпечні і здорові умови праці на всіх рівнях, і важливо, щоб влада, роботодавці і працівники активно приймали участь у створенні безпечного і нешкідливого для здоров’я виробничого середовища, чітко визначали права і обов’язки працівників.

 

Ковач М.Й. к.е.н, доцент, заступник директора з науково-педагогічної роботи окреслила ряд важливих питань у контексті того, яким чином просування культури охорони праці сприяє зниженню щорічної смертності на робочих місцях. До того ж пандемія COVID-19, що переросла у глобальні кризу, торкнулася усіх аспектів сфери праці, починаючи з ризиків передачі вірусу завершуючи ризиками, що стосуються охорони і безпеки праці, що виникають за результатами заходів протидії поширенню вірусу.

 

Підготували повідомлення  студенти інституту: студент Качмар Мартін, Любка Рената, які висвітили значимість охорона праці та соціального захисту, Ольшевська Юлія приділила увагу питанням законодавчої бази України з питань охорони праці та охорони навколишнього природного середовища, Петро Вероніка, Цмур Вікторія, Токльонок Олексій, Когутка Наталія  - щодо важливості дотримання прав людини у сфері охорони праці, профілактики запобігання захворювань та нещасних випадків охорони праці, кризовим явищам у зв’язку з поширенням COVID-19, а також проблемам управління ризиками.

 

op2

 

op1