Участь представників Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ у VІІ Всеукраїнському круглому столі «Конкурентоспроможність підприємств торгівлі: сучасні реалії та стратегічні прогнози»

21 грудня 2021 року у КНТЕУ на кафедрі менеджменту у форматі Zoоm-конференції відбувся VІІ Всеукраїнський круглий стіл «Конкурентоспроможність підприємств торгівлі: сучасні реалії та стратегічні прогнози».

Активну участь у роботі круглого столу прийняли: директор Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ, професор Гаврилко Петро Петрович, завідувач кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, доктор економічних наук, професор Завідна Людмила Дмитрівна та кандидат технічних наук, доцент кафедри товарознавства та комерційної діяльності Павліш Лариса Олегівна.

Учасників круглого столу привітала модератор події, доктор економічних наук, професор кафедри менеджменту КНТЕУ П’ятницька Галина Тезіївна.

У роботі круглого столу взяли участь представники урядових і громадських організацій, бізнесу та закладів вищої освіти України, США та Кіпру, зокрема: доктор філософії з психології, акредитований та сертифікований Executive Coach ICF, Life Coach, фахівець з питань підбору менеджерів у міжнародні торговельні компанії Інна Птуха (Кіпр); комерційний директор ТОВ «Торговий дім «РІВА СЕРВІС» Валентина Рибак, менеджер-начальник Центру управління персоналом АТ «Укрзалізниця» Роман Сторчак, начальник відділу персоналу ТОВ «Ашан Либідська» Наталія Кізенко, заступник начальника управління авторського і суміжних прав, начальник відділу державного нагляду за дотриманням законодавства у сфері інтелектуальної власності Департаменту розвитку сфери інтелектуальної власності Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Інна Дмитренко, доцент кафедри менеджменту, бізнесу і адміністрування Державного біотехнологічного університету (м. Харків) Світлана Ткачова, кандидат економічних наук, доцент кафедри публічного управління та адміністрування Одеської національної академії харчових технологій (м. Одеса). Катерина Колеснікова, викладачі кафедр КНТЕУ – менеджменту, економіки та фінансів підприємства, економічної теорії та конкурентної політики, а також студенти освітніх програм «Торговельний менеджмент» та «Менеджмент персоналу».

Із цікавою доповіддю на тему «Тип ризику особистості: визначення та управління ними в практиці підприємств різних галузей, в т.ч. в торгівлі» виступила д.ек.н., професор кафедри менеджменту Ірина Федулова.

Основна увага учасників круглого столу була акцентована на проблемах формування конкурентоспроможних якостей працівників торгівлі в умовах розвитку міжнародного співробітництва, в т.ч. управління ризиками особистості в умовах COVID-кризи та інноваційних навчальних технологіях в системі розвитку компетентностей конкурентоздатних менеджерів. Під час жвавої дискусії учасниками круглого столу були підняті питання щодо перспектив взаємодії навчальних закладів та фахівців-практиків в онлайн форматі, мотивації студентів до пошуку роботи та багато інших актуальних питань.

 

t

1

2

3

4

5

6