Корисні посилання

 

gov hotl ua

 

Міжнародна науково-практична конференція «Фінансово-економічні, соціальні та правові аспекти розвитку регіонів: загрози та виклики»

24 травня 2024 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Фінансово-економічні, соціальні та правові аспекти розвитку регіонів: загрози та виклики». Участь у міжнародній науково-практичній конференції взяли понад 100 осіб з 6 закордонних та 35 українських закладів вищої освіти та організацій, зокрема науковці та фахівці-практики з Румунії, Словаччини, Польщі, Португалії та 15 міст України (Вінниці, Дніпра, Житомира, Івано-Франківська, Києва, Луцька, Львова, Миколаєва, Полтави, Рівного, Сум, Тернополя, Ужгорода, Харкова, Чернівців). Учасники підготували понад 100 тез доповідей.

 

Мета конференції – обговорення фінансово-економічних, соціальних і правових проблем регіонів та визначення перспектив розвитку в умовах воєнного стану.

 

Науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, обліку та оподаткування прийняли активну участь в даному заході. Представниками від кафедри в офлайн форматі були д.е.н. професор, завідувач кафедри Радміла ПІДЛИПНА, к.е.н., доцент Валерія СМОЧКО. В онлайн-режимі долучились до заходу к.е.н. професор Марія ЛАЛАКУЛИЧ, к.е.н. доцент Катерина ІНДУС, к.е.н. доцент Еріка ЮГАС, к.пед.н. доцент Мирослава БАБИНЕЦЬ, ст.викладач Марія СИМОЧКО.

 

Також прийняли участь в офлайн форматі ст.викладач кафедри менеджменту, підприємництва та торгівлі Володимир БЕДЗИР та к.тех.н. доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Юрій ПІДЛИПНИЙ.

 

На конференції обговорювались проблемні питання з таких напрямів:

1. Фінансова політика регіонального розвитку: пріоритети, тенденції, напрями реалізації.

2. Розвиток обліку, аналізу, аудиту та оподаткування в умовах регіональної інноваційної трансформації соціально-економічних систем.

3. Євроінтеграційні процеси в менеджменті, маркетингу та міжнародній логістиці.

4. Інформаційна та економічна безпека розвитку регіонів.

5. Інновації в готельно-ресторанній сфері як рушійна сила туристичного бізнесу.

6. Проблеми протидії корупції, фінансовим та економічним злочинам у період воєнного стану.

 

Після цікавих доповідей, активних їх обговорень та онлайн-дискусії було підведено підсумки міжнародної науково-практичної конференції та прийнято резолюцію.

 

Електронний збірник за посиланням:

http://chite.edu.ua/ua/content/download/subsection/nayka/konf_24_05_2024.pdf

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5