В Ужгороді провели міжнародну конференцію

45734573573 У четвер, 3 жовтня, в Ужгороді напередодні проведення саміту «Східного партнерства» відбулася Міжнародна конференція на тему «Вишеградська група та євроінтеграційний поступ України під час головування Угорщини в об’єднанні».

У засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Михайло Попович, народний депутат України Іштван Гайдош, начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Михайло Бізіля, директор Угорського інституту міжнародних відносин Андраш Кірай, директор Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді Світлана Мітряєва, представники дипломатичних, наукових та експертних кіл Словаччини, Угорщини, Чехії, Польщі та України.

 

 

 

Під час роботи конференції обговорено широкий спектр питань, які стосуються результатів головування Польщі та визначення пріоритетів головування Угорщини у Вишеградській групі та їх імплементації; вивчення та застосування євроінтеграційного досвіду країн цієї спільноти;  аналіз кризи ЄС як поштовх для переосмислення концепту Центральної Європи та роль у цьому процесі країн Об'єднання; розгляд пріоритетів співробітництва країн Вишеградської групи з Україною у форматі «Вишеград–плюс» та можливостей використання досвіду країн Вишеградської групи на шляху до європейської інтеграції України.

У рамках конференції була презентована Аналітична доповідь «Співробітництво з країнами Вишеградської четвірки як інструмент європейської інтеграції та модернізації України», підготовлена експертами Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень.

В роботі конференції прийняв участь заступник директора Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ, завідувач кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, кандидат фіз..-мат.наук, доцент Кляп Михайло Петрович.

Організаторами конференції виступили: Закарпатська обласна державна адміністрація, Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень в Ужгороді та Генеральне Консульство Угорщини в м. Ужгород.