Оздорови суспільство!

klitchko Студентська Рада нашого університету, ввійшла в кращі лави активістів України! Голову РСС УНЦ КНТЕУ – Гаврильця Василя, запросили в німецьке консульство в Києві, де зібралися кращі активісти студентства, представники закордонних молодіжних організацій, та відомий спортсмен та політик Віталій Кличко.

Отже, як все відбувалося…

Фонд братів Кличків спільно з Фондом Конрада Аденауера оголосили соціальний проект «Оздорови суспільство! - Друга хвиля»

5-го березня, в приміщенні посольства Німеччини зібрались студентські лідери з всієї України, а саме учасники проекту ‘’Кращий студентський актив’’ та переможці конкурсу на актуальні молодіжні ініціативи.

На заході також були присутні представники масмедіа( каналу ІНТЕР, Ictv й ін.) та звісно самі орагнізатори: Віталій Кличко – відомий спортсмен, політик та один із засновників Фонду братів Кличків, лідер партії УДАР; Ганна Старостенко – виконавчий директор фонду; Ніко Ланге – представник фонду ‘’КонрадаЕденауера’’ в Україні; представники німецького посольства.

   Все почалось з цікавої історії шановного Ніко Ланге: ‘’ По-дорозі до посольства ми не могли проїхати через перехрестя, так як кожен водій хотів через нього проїхати, склалась дивна ситуація в якій,ні ми, ні інші водії просто не могли зрушити з місця, так як ніхто не брав до уваги переконання інших водіїв’’. Та ж сама ситуація в Україні, наш менталітет не передбачає вдосконалення соціальних відносин, а саме ‘’робота в команді’’ – по словам Ніко, це одна причина за якою тягнуться всі проблемні питання в країні.

‘’Я хотів розпочати розмову на російській мові, але почувши чудову українську вимову Ніко Ланге, мені соромно зараз розмовляти на російській, незважаючи на те, що декілька днів тому я розмовляв на німецькій, вчора з американцями на англійській, а сьогодні друзі, намагатимусь зібратись з думками й розмовлятиму на своїй рідній мові’’– вступне слово В.Кличка.

Віталій Кличко підтримавши слова попереднього, розповів декілька історій з свого життя й зауважив – "Мені випала змога побувати в багатьох країнах Америки та Європи, мені є з чим порівнювати, повірте, нам є чому повчитися в інших держав. Переїхавши в 90-х до Німеччини я не розумів поведінку німців, одного разу вийшовши на балкон в жаркий день, я звернув увагу на перехожого, який зупинився біля пішохідного переходу, вуличка була маленька, й машин, навіть людей, зовсім не було, на світлофорі був червоний, вже пройшло більше хвилини, але німець стоїть, тільки тоді коли загорівся зелений, він перейшов дорогу. В той момент я переконався в тому, що німці дивний народ! Але, поживши в цій країні й зрозумівши їхнє відношення одне до одного виявилось що я був не правий! – Якщо хочеш змінити країну, змінюйся сам! – Якщо ми змінимо відношення одне до одного, ми змінимо наше життя, потрібно починати з малого, адже це міцний фундамент нашого майбутнього! Завжди мрійте та будьте впевнені в своїх силах, мрії – іноді це все що в нас є, але мрія без дії, це ніщо! Коли МайкТайсон став чемпіоном світу, я в той час дивився телевізор з своїми друзями, тоді я був високим худим хлопцем, але ще тоді побачивши цього кремезного боксера, я поставив собі мету! Я сказав своїм друзям, колись я стану чемпіоном світу йотримаюпоясТайсона! – на що мої друзі лише усміхнулися… Ніхто навіть не думав, що простий худощавий хлопець з маленького села, стане чемпіоном всього світу! І ось я приніс цей пояс своїм друзям й тоді моя мрія стала моїм життям й здійснилася!’’

   Було досить цікава дискусія, яка супроводжувалась запитаннями студентів та ЗМІ. Обговорювались питання освіти й кар’єру Віталія, як боксера.

Кращий студентський актив – Полтава , відбулося нагородження переможців проекту й вручення сертифікату на 10 000 грн. Особисто я не сподівався, що на Полтавщині настільки розвинуто студентське самоврядування,виявляється, що в них створена школа по лідерству, яка функціонує на місцевому рівні, вчителями по розвитку лідерських якостей є викладачі та досвідченні лідери студентства, термін навчання – менше року, після навчання видається диплом з відзнакою, як казав Кличко:  ‘’Нам є чому повчитися в інших!’’

Ганна Старостенко відповідаючи на позачергове запитання, зауважила, що Фонд Братів Кличків зможе підтримати будь який студентський проект, який буде цікавим та креативним! Підтримка буде як організаторська так й фінансова. Ніко Ланге приєднався до Ганни й висловив підтримку з боку фонду ‘’КонрадаЕденауера’’.

Для зв’язку нам вдалося дістати контакті данні, які люб’язно надала нам пані Ганна

Тел. +38(044)492 80 04/05/06

Факс. +38(044)492 99 95

e-mail. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

   По закінченню офіційної зустрічі, ми мали змогу обговорити все у неформальній обстановці. Німецьке консульство організувало чудовий шведський стіл, який здивував німецькими стравами та напоями. Досить цікаво було поспілкуватись з послами, які також стояли з тарілками трюфелів, фруктів та келихами вина. Зустріч залишила чудові враження та нові знайомства!

   Запам’ятались також слова Віталія : ‘’Немає нічого неможливого, кожен з нас може змінити світ й здійснити свої мрії’’. Незважаючи на суперечки зприводу того, що Кличко чудовий спортсмен, але політик ніякий, я сміливо можу зауважити, що за словами в кишеню він не лізе. Віталій дуже амбіційна людина та чудовий оратор, на мою думку його схильність досягати першості в боксі, допоможе йому досягти успіху й у політиці,побачивши весь світ, йому дійсно є з чим порівнювати. Не хочу загадувати на перед, але в політиці свої правила, якби більше було таких людей яких дійсно поважають і які чогось досягли в житті, тоді й будуть люди які на них рівнятимуться,  дійсно, коли хочеш змінити світ навколо себе, спробуй змінювати себе, як морально так й фізично,зміни починаються з малого!

‘’Якщо сидіти вдома на дивані й чекати змін в державі, то нічого не буде, розраховувати потрібно лише на власні сили, тільки сьогодні саме МИ спроможні змінити щось, ніхто інший більше!’’- Віталій Кличко

У Вас недостатньо прав для коментування