День відкритих дверей Ужгородського об'єднаного управління Пенсійного Фонду України Закарпатської області

dvd Заставка1

21 березня 2019 року в День відкритих дверей Ужгородського об'єднаного управління Пенсійного Фонду України Закарпатської області за ініціативи першого заступника начальника управління Діус Надії Іванівни та доцента кафедри фінансів Смочко Валерії Юріївни, студенти факультету обліку, фінансів та торговельного підприємництва мали змогу наочно ознайомитися його організаційною структурою та особливостями роботи. Студенти відвідали деякі структурні підрозділи: відділ обслуговування громадян, відділ призначення, перерахунку та виплати пенсій і фінансово-економічний відділ.

 

Діус Надія Іванівна розповіла про особливості солідарної та накопичувальної системи пенсійного забезпечення, види пенсій - по віку, по інвалідності, по втраті годувальника, за вислугу років, можливість і вимоги щодо призначення пенсій (наявність стажу, стаж батьків і т.д.); наголосила на необхідності офіційного працевлаштування, відповідальності працедавців та переваги для  найманих працівників. Враховуючи зміни законодавства щодо збільшення мінімального стажу, Діус Н. І. відмітила умови щодо його придбання (купівлі).

 

Інтерес викликала можливість реєстрації та користування особистим кабінетом на веб-порталі електронних послуг. Зареєстровані особи можуть відслідковувати суму і регулярність надходження ЄСВ, який сплачує працедавець найманій особі, пенсіонери можуть бачити при призначенні пенсії її складові. Умовою реєстрації є наявність електронного цифрового підпису (ЕЦП), який можна отримати в Державній фіскальній службі за місцем проживання. Це дозволяє громадянам не виходячи з дому отримувати електронні документи з QR-кодом, що є аналогом паперового документа.

 

Екскурсія та доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань - про особливості призначення пенсій для деяких категорій населення: священників, монахів, осіб, які працюють за кордоном і т.і.

1

2

3

У Вас недостатньо прав для коментування